Τετάρτη 6 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Περήφανη για τη στήριξη στην κυβέρνηση!

"Προσφέρουμε κάτι περισσότερο από συναίνεση" στην κυβερνητική πολιτική, ομολόγησε ο Κ. Καραμανλής. Πλειοδοσία για σαρωτικές αποκρατικοποιήσεις και παράδοση των πάντων στο κεφάλαιο

Το ρόλο της ως "καλύτερου συμμάχου" της κυβερνητικής πολιτικής επιβεβαίωσε και δικαίωσε πλήρως και πανηγυρικά ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ο οποίος, παράλληλα, επιδόθηκε σε ένα παραλήρημα νεοφιλελεύθερων και αντιλαϊκών μέτρων προκειμένου να δείξει ότι αυτός είναι ο γνήσιος εκφραστής των συμφερόντων της άρχουσας τάξης.

Ο Κ. Καραμανλής ομολόγησε ότι με την αντιπολιτευτική τακτική του δεν προσφέρει απλά συναίνεση στην κυβερνητική πολιτική αλλά ουσιαστικά πλήρη υποστήριξη για να προωθήσει τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που επιτάσσει και η ένταξη στην ΟΝΕ. "Εμείς, είπε, κάνουμε κάτι περισσότερο από συναίνεση, του δείχνουμε (σ. σ. του Κ. Σημίτη) τον στόχο και του λέμε και τι πρέπει να κάνει" (! ). "Ο καλύτερος τρόπος να συνδράμεις την προσπάθεια είναι αυτός", είπε σε άλλο σημείο. Δε δίστασε μάλιστα να υπερηφανευτεί ότι δεν υπάρχει προηγούμενο σε καμία άλλη χώρα του κόσμου όπου η αντιπολίτευση να κάνει συγκεκριμένες υποδείξεις και να αναλαμβάνει δεσμεύσεις για συγκεκριμένα θέματα, όπως η ΝΔ. Η κυβέρνηση, τόνισε επανειλημμένα, "απολαμβάνει ενός εξαιρετικού προνομίου: ότι έχει απέναντί της μια αξιωματική αντιπολίτευση, που δε λαϊκίζει, δεν την πιέζει στην εσφαλμένη κατεύθυνση, αλλά την κινητροδοτεί στη σωστή δημιουργική κατεύθυνση"! Σε αυτή την αντιπολιτευτική τακτική, ξεκαθάρισε, θα επιμείνει και το επόμενο διάστημα.

Την ίδια στιγμή, παρ' όλο που εκτίμησε ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει, απέφυγε συστηματικά και επίμονα να ζητήσει πρόωρες εκλογές και αποκήρυξε κάθε σκέψη που του "χρέωνε" αυτό το αίτημα. "Απεχθάνομαι αυτού του είδους τις προβλέψεις" είπε, και συμπλήρωσε: "απεχθάνομαι τις λογικές που κάθε φορά η αντιπολίτευση, λίγους μήνες αφού περάσουν οι προηγούμενες εκλογές, επικαλείται την ανάγκη νέων εκλογών".

Οσον αφορά στη "σωστή κατεύθυνση" προς την οποία πιέζει την κυβέρνηση, ήταν ιδιαίτερα σαφής: Σαρωτικές αποκρατικοποιήσεις, παροχή φορολογικών και άλλων κινήτρων στο κεφάλαιο, το οποίο είναι το μόνο που μπορεί να δώσει λύσεις στα καυτά κοινωνικά προβλήματα (ανεργία κλπ.)! Δεν υπάρχει, είπε, κανένας λόγος να βρίσκονται υπό την άμεση, όχι απλώς ιδιοκτησία αλλά και διοίκηση του κράτους, η ενέργεια, οι μεταφορές και το τραπεζικό σύστημα. "Δεν υπάρχει κανένας λόγος ούτε η Ιονική ούτε η Εμπορική - θα σας έλεγα ούτε η Εθνική - να είναι στον κρατικό τομέα". Ειδικά για την "Ολυμπιακή" επανέλαβε την πρότασή του "να περάσει στα χέρια ιδιωτικού φορέα" και το ίδιο να ισχύσει"για όλες σχεδόν τις κρατικές επιχειρήσεις". Δεν έκρυψε μάλιστα την ικανοποίησή του για το δημοσίευμα του "Εκόνομιστ" για αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή στην ΟΑ αλλά επέκρινε την κυβέρνηση γιατί "δε μας έχει δώσει, έστω υπαινικτικά, κατευθύνσεις προς αυτή την κατεύθυνση"!

"Η Νέα Δημοκρατία απέδειξε περίτρανα με τη σημερινή συνέντευξη του αρχηγού της, ότι δε διαθέτει πρόγραμμα και στερείται πολιτικής ευθύνης", απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ