Σάββατο 2 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Οχι στο ξεπούλημα της "Δωδώνης"

Ζητά τη μεταβίβαση των μετοχών της γαλακτοβιομηχανίας στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της περιοχής της Ηπείρου

Τις εξυφαινόμενες μεθοδεύσεις ξεπουλήματος της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας "Δωδώνη" καταγγέλλει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Ιωαννίνων και σε ανακοίνωσή του καλεί την κυβέρνηση να υλοποιήσει άμεσα τις δεσμεύσεις της για μεταβίβαση των μετοχών στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της περιοχής.

Στην ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Ιωαννίνων τονίζεται: "Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα της ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ. Αυτό το ζήτημα αρκετά έχει ταλανίσει τους κτηνοτρόφους παραγωγούς της περιοχής μας και γενικά όλο τον Ηπειρωτικό λαό. Η "Δωδώνη", η μεγαλύτερη βιομηχανία της περιοχή μας, κατάφερε σε μια πορεία τριάντα ετών, να κατοχυρώσει τα ποιοτικά προϊόντα της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τίποτα δεν έγινε από μόνο του, τίποτε δεν έγινε τυχαία. Με την αμέριστη στήριξη των συνεταιρισμών, με τη συμπαράσταση των Ηπειρωτών κτηνοτρόφων, με το ζήλο των εργαζομένων, διέγραψε μια επιτυχή πορεία που έχει σίγουρα μεγάλο μέλλον".

"Πάγια θέση των Ηπειρωτών κτηνοτρόφων αλλά και καταστατική δέσμευση της ΑΤΕ - συνεχίζει η ανακοίνωση - αποτελούσε η μεταβίβαση των μετοχών που κατέχει η ΑΤΕ στους φυσικούς της φορείς, τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηπείρου. Με αυτό το αίτημα από το 1976 αναπτύχθηκε ένας πολύμορφος αγώνας του αγροτοσυνεταιριστικού κινήματος που βρήκε συμπαραστάτη όλη την κοινωνία της Ηπείρου. Αυτός ο αγώνας κατάφερε να αποτρέψει την πώληση της "Δωδώνης" σε ιδιώτες και δρομολόγησε τις διαδικασίες για τη δικαίωση των κτηνοτρόφων και το πέρασμά της στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών. Από το καλοκαίρι του 1996 και ύστερα έγιναν σοβαρά βήματα για την κατάκτηση του στόχου αυτού".

"Ξαφνικά - τονίζεται στην ανακοίνωση - οι δηλώσεις του νέου διοικητή της ΑΤΕ που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, επανέφεραν τα ύποπτα σενάρια για την ιδιωτικοποίηση της βιομηχανίας. Το Εργατικό Κέντρο Ν. Ιωαννίνων θεωρεί ότι γίνεται μια μεθόδευση για αλλαγή του αναπτυξιακού και κοινωνικού ρόλου της "Δωδώνης", με το ξεπούλημά της σε ιδιωτικές εταιρίες. Καταγγέλλει στο Γιαννιώτικο λαό την πολιτική αυτή, καλώντας την κυβέρνηση να υλοποιήσει άμεσα τις δεσμεύσεις της για τη μεταβίβαση των μετοχών στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων".

"Παράλληλα - καταλήγει η ανακοίνωση - το Εργατικό Κέντρο Ν. Ιωαννίνων είναι αντίθετο στην απόπειρα ιδιωτικοποίησης της ΕΛΒΙΖ, ζητώντας από την ΑΤΕ, η βιομηχανία να μεταβιβαστεί στους φυσικούς φορείς και στους χρήστες της, διασφαλίζοντας έτσι τις θέσεις εργασίας και διατηρώντας τον αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζει στην τοπική οικονομία".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ