Τετάρτη 29 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καλά λόγια για τον ΕΔΟΕΑΠ

Περιοδεία στον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως (ΕΔΟΕΑΠ) έκαναν χτες, μετά από πρόσκληση του ΔΣ του Οργανισμού, ο υπουργός Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου,ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ν. Φαρμάκης και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δ. Δασκαλάκης.

Ο Μ. Παπαϊωάννου και ο Ν. Φαρμάκης ενημερώθηκαν από το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ για τον Οργανισμό και στη συνέχεια επισκέφτηκαν όλους τους χώρους του Οργανισμού. Στη συνάντηση το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι διοικητικές δαπάνες αποτελούν το 8,43% των συνολικών δαπανών ή το 4,4% των συνολικών εσόδων.

Μετά το τέλος της περιοδείας και σε ομιλία του ο Μ. Παπαϊωάννου χαρακτήρισε πρωτοποριακή τη δουλιά που γίνεται στον ΕΔΟΕΑΠ "με παροχές και δυνατότητες ανταπόκρισης στις ανάγκες των δημοσιογράφων πρωτόγνωρες για το όλο σύστημα υγείας και περίθαλψης στη χώρα μας". "Αυτό το παράδειγμα, πρόσθεσε, μπορεί να αποτελέσει το στόχο όλων και ιδιαίτερα του υπουργείου Εργασίας".

Στη συνέχεια Μ. Παπαϊωάννου είπε: "Εχουμε διαρκή στόχο την αναβάθμιση όλων των παροχών που δίνονται σήμερα από τα ασφαλιστικά ταμεία. Ετσι αυτό το ταμείο δεν πρέπει να ανησυχεί ότι μπορεί κάτι να πάει προς τα πίσω. Το ταμείο είναι παράδειγμα προς μίμηση. Εχουμε μια καλή συνεργασία με το ΔΣ και θα τη συνεχίσουμε προς όφελος όλων των ασφαλισμένων δημοσιογράφων και όλων των εργαζομένων στον Τύπο. Συνεργαζόμαστε με τις Ενώσεις των Συντακτών για να απαντήσουμε σε προβλήματα ασφάλισης, συνταξιοδότησης και υγείας νέων που είναι όντως δημοσιογράφοι. Ηδη αποφασίστηκε η συγκρότηση μιας ομάδας δουλιάς, ώστε να φέρει μια σχετική εισήγηση στο "μικρό πακέτο" να υπάρξει η αντίστοιχη ρύθμιση".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ