Κυριακή 26 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Αγωνιστική απάντηση στον σύγχρονο Πιουριφόι

Αύριο το μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στις 8.00 μμ έξω από το Εργατικό Κέντρο

Δεκάδες μαζικοί φορείς της Ζακύνθου δίνουν αύριο περήφανη απάντηση στις συνεχιζόμενες προκλήσεις του τοποτηρητή των αμερικανικών συμφερόντων στη χώρα μας πρέσβη, Ν. Μπερνς. Ο νέος Πιουριφόι, αυτή τη φορά βρήκε την ευκαιρία να διαφημίσει τα προϊόντα των αμερικανικών εταιριών καθαριότητας και ανακύκλωσης και να αναδείξει τη δήθεν... οικολογική προσφορά της χώρας του, μετά την προκλητική ενέργεια του Συνδέσμου Καθαριότητας Δήμου και Κοινοτήτων Ν. Ζακύνθου να τον καλέσει ως επίσημο τιμώμενο.

Με κοινή ανακοίνωση τους οι δεκάδες φορείς και προσωπικότητες, καλούν το λαό και τη νεολαία του νησιού, στη συγκέντρωση - συλλαλητήριο που διοργανώνουν αύριο Δευτέρα 27 Απρίλη, στις 8.00 μμ, έξω από το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου.

Στο κάλεσμα αυτό, μεταξύ άλλων καταγγέλλεται για την απαράδεκτη ενέργεια του ο Σύνδεσμος Καθαριότητας που κάλεσε τον πρέσβη και επισημαίνεται:

"Ο Αμερικανός πρεσβευτής, εκπρόσωπος των αιματοβαμμένων συμφερόντων της "νέας τάξης" στα Βαλκάνια, ο άνθρωπος εκείνος που επιδιώκει κάθε στιγμή να αμφισβητεί την Εθνική Ανεξαρτησία της χώρας μας, να απαιτεί την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, να αμφισβητεί τα αντιτρομοκρατικά μέτρα, πρέπει από το λαό του νησιού μας να πάρει την απάντηση που του πρέπει.

Η Ζάκυνθος δεν προσφέρεται για δημόσιες σχέσεις και μπίζνες".

Οι φορείς που συνδιοργανώνουν το μεγάλο συλλαλητήριο "υποδοχής" και συνυπογράφουν την ανακοίνωση - κάλεσμα είναι οι εξής:

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου,Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων,Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων,Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σερβιτόρων και Εργατών Ξενοδοχείων,Σωματείο Οικοδόμων,Σύλλογος Ταχυδρομικών Υπαλλήλων,η ΠΕΑΕΑ Ζακύνθου.Επίσης συνυπογράφουν: Ο δήμαρχος Ζακυνθίων, Φώτης Λαδικός,οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Βαρβαρίγος Δημήτρης,Μπετίνης Στάθης,ο νομαρχιακός σύμβουλος, επικεφαλής της ΝΑΣ Αρβανιτάκης Διονύσης,ο δημοτικός σύμβουλος Αντωνάκης Γεώργιος,ο πρόεδρος της ΤΔΕ ΕΤΕ - ΔΕΗ Μαρίνος Αντώνης,ο πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στο Σύνδεσμο Καθαριότητας Δήμου και Κοινοτήτων Ν. Ζακύνθου, Αγαλιανός Διονύσης,το μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου, Κεφαλληνός Τάκης,ο Γενικός Γραμματέας Σεμιτέκολος Ντίνος και το μέλος Κώστας Μαρίνος Ξανθός,από το ΔΣ της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ζακύνθου, καθώς και ο πρώην αντιδήμαρχος Ζακύνθου Ρίκος Γιώργος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ