Τετάρτη 22 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Αεροπορική τραγωδία με δεκάδες νεκρούς

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-

Σε μηχανικά προβλήματα οφείλεται πιθανότατα η συντριβή ενός "Μπόινγκ 727" χτες τα ξημερώματα λίγα χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο της κολομβιανής πρωτεύουσας "Ελ Ντοράντο". Νεκροί θεωρούνται και οι 58 επιβαίνοντες, εκ των οποίων οι περισσότεροι Ευρωπαίοι.

Το αεροσκάφος κατέπεσε μόλις τρία λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Μπογκοτά "Ελ Ντοράντο" με προορισμό το Κίτο του Ισημερινού. Σύμφωνα με μηχανικό που είχε δει το αεροσκάφος πριν την απογείωσή του, ακουγόταν ασυνήθιστα δυνατός θόρυβος από τη μηχανή του μοιραίου "Μπόινγκ 727". Παρά ταύτα, το αεροσκάφος ξεκίνησε συμπαρασύροντας τους επιβάτες στο θάνατο...

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως πάνω στο αεροσκάφος "υπήρχαν 53 επιβάτες και πέντε μέλη του πληρώματος.Μέχρι νωρίς χτες βράδυ, δεν υπήρχαν ενδείξεις για επιζώντες".

Το αεροσκάφος ανήκε στη στρατιωτικής ιδιοκτησίας αεροπορική εταιρία "TAME", αλλά είχε μισθωθεί από την "Αιρ Φρανς",δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών της πολιτικής αεροπορίας.

Οι 48 από τους 53 συνολικά επιβάτες του μοιραίου "Μπόινγκ 727" προέρχονταν από την Ευρώπη. Ο υπεύθυνος των γαλλικών αερογραμμών "Αιρ Φρανς" για την περιοχή των Ανδεων, Αντουάν Φισιό, δήλωσε ότι τα θύματα προέρχονταν από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, λέγοντας ότι έξι επιβάτες ήταν Γάλλοι, άλλοι έξι Ιταλοί και τέσσερις Δανοί.

Στην ίδια περιοχή, το 1973 είχε συντριβεί αεροσκάφος των κολομβιανών αερογραμμών με 43 νεκρούς. Το 1995, αεροσκάφος αμερικανικών αερογραμμών τύπου "Μπόινγκ 757" συνετρίβη λίγα χιλιόμετρα μακριά από το αεροδρόμιο της πόλης Κάλι, σκοτώνοντας 4 από τους 163 επιβαίνοντες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ