Τρίτη 24 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Δε δίνουμε άλλοθι στις συμβιβασμένες ηγεσίες"

Δήλωση του επικεφαλής της ΔΑΣ Γ. Μαυρίκου

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Μαυρίκος,μετά τη συνεδρίαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ, δήλωσε: "Οπως δημόσια γραπτά και προφορικά είχαμε κάνει σαφές, έτσι και σήμερα στη συνεδρίαση της ΓΣΕΕ για την εκλογή Εκτελεστικής Επιτροπής και συγκρότησης προεδρείου, αρνηθήκαμε την πρόταση που έγινε για να αναλάβουμε τη θέση του γενικού γραμματέα, γιατί δε θέλουμε να δώσουμε άλλοθι στις συμβιβασμένες ηγεσίες.

Επιμείναμε μέχρι τέλους ότι αυτές τις θέσεις ευθύνης όφειλαν να τις διανείμουν οι ηγεσίες των τριών παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ, που από κοινού ψήφισαν τις αποφάσεις του Συνεδρίου, αλλοίωσαν τους συσχετισμούς και έχουν μετατρέψει τη ΓΣΕΕ σε "Δούρειο ίππο" της αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής. Με την ίδια αποφασιστικότητα αρνηθήκαμε τη συγκρότηση προγραμματικού σε συναινετική κατεύθυνση προεδρείου, όπως και τη συγκρότηση δήθεν ενωτικού προεδρείου.

Ο συνδυασμός της ΔΑΣ, εκλέγοντας με απλή αναλογική στην Εκτελεστική Επιτροπή τρία στελέχη του, πήρε τη θέση του Αντιπροέδρου σε λειτουργικό προεδρείο και κάνει ξεκάθαρο ότι όπως μέχρι σήμερα, έτσι από εδώ και εμπρός θα σταθεί, θα κινηθεί και θα δράσει μέσα και έξω από τα όργανα, με στόχο την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης, την απόκρουση των επιθέσεων κυβέρνησης - κεφαλαίου - Ευρωπαϊκής Ενωσης και την ανατροπή των συσχετισμών στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με την ενίσχυση του ταξικού ρεύματος και την αποδυνάμωση των δυνάμεων της υποταγής και του συμβιβασμού.

Η ΔΑΣ δε δεσμεύεται από καμία απόφαση του Συνεδρίου και η πρώτη μεγάλη μάχη που έχει μπροστά της είναι η επιτυχία και η ανάδειξη αγωνιστικού, ταξικού περιεχομένου της 24ωρης απεργίας στις 9 Απρίλη με ξεκάθαρο μέτωπο στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και την πλατιά, ενωτική δουλιά στη βάση".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ