Σάββατο 14 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία στα λιμάνια

Σε προειδοποιητική 24ωρη απεργία, την Τετάρτη 18 Μάρτη, προχωρούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην επιχειρούμενη μετατροπή του νομικού καθεστώτος των λιμανιών και τη μετατροπή τους σε ανώνυμες εταιρίες.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) τονίζει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο, επιστρατεύοντας και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να μετοχοποιήσει τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ. Στις αναφορές της κυβέρνησης ότι τα λιμάνια δεν είναι ανταγωνιστικά και ότι πρέπει να εκσυγχρονιστούν, η ΟΜΥΛΕ αναφέρει ότι τα δυο λιμάνια ΟΛΠ και ΟΛΘ είναι κρατικοί οργανισμοί κερδοφόροι και τονίζει ότι "ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια πραγματοποίησαν μεγάλες επενδύσεις σε ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και τεχνικά έργα, τα οποία έφεραν με φορτία Τράνζιτ από ανταγωνιστικά λιμάνια και συνεπώς νέα έσοδα στον ΟΛΠ και ΟΛΘ".

"Απεναντίας - σημειώνεται στην ανακοίνωση - οι πειραματισμοί αλλαγής νομικού καθεστώτος το μόνο που παρέχουν είναι η δυνατότητα να καταστούν τα λιμάνια προβληματικά, όπως δεκάδες άλλα ΝΠΙΔ ΑΕ. Καλούμε την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να σταματήσει τις ενέργειες μετατροπής του Νομικού Καθεστώτος των ΟΛΠ - ΟΛΘ".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ