Παρασκευή 13 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΚΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Εκδήλωση για την αποδέσμευση πτυχίου - επαγγέλματος

Εκδήλωση με θέμα "Η αποδέσμευση του πτυχίου από το επάγγελμα του λογιστή - φοροτέχνη" πραγματοποίησαν χθες στο Πανεπιστήμιο Πειραιά οι "Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας".

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Αντ. Ντρέκος,μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργεί το Προεδρικό Διάταγμα που τροποποιεί το νόμο 2515/97 και αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα όσον αφορά την άσκηση επαγγέλματος του λογιστή φοροτεχνικού. "Το γνωστικό αντικείμενο, επισήμανε ο Αντώνης Ντρέκος, δεν είναι ικανό πλέον να καταξιώσει επαγγελματικά τον πτυχιούχο, ο οποίος θα καλείται να δίνει εξετάσεις στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας για να πάρει την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος, την οποία κάθε χρόνο θα ανανεώνει, πληρώνοντας φυσικά το ανάλογο τίμημα".

Μιλώντας στο "Ρ" ο Γ. Φακίτσας, μέλος των ΠΚΣ στο Τμήμα Λογιστών του Πανεπιστημίου Πειραιά, επισήμανε ότι τα προβλήματα αυτά έχουν αποτελέσει αρκετές φορές θέμα συσκέψεων και συζητήσεων στη σχολή. "Δε θέλουμε, τόνισε, σε καμία περίπτωση να μετατραπούμε σε διαχειριστές του επαγγέλματος, για την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου, χάνοντας τα στοιχειώδη επαγγελματικά μας δικαιώματα. Ως ΠΚΣ δίνουμε τη μάχη από την αρχή της χρονιάς, σε σχέση με τις άλλες παρατάξεις που συναινούν με την κυβερνητική πολιτική, ενάντια στις μεθοδεύσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου και του υπουργείου Οικονομικών, παλεύοντας παράλληλα για τη μη εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού νόμου, για τις φοιτητικές εστίες και για τη σίτιση. Για το επόμενο διάστημα και με την εμπειρία που αποκτήσαμε από τις περσινές εκλογές, προγραμματίζουμε σειρά εκδηλώσεων για την ανάδειξη των προβλημάτων μας, ως την 1η του Απρίλη, που θα πραγματοποιηθούν οι φοιτητικές εκλογές, παλεύοντας ενωτικά για την ανατροπή του συντηρητικού μπλοκ".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ