Τετάρτη 11 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέφτουν βράχοι στου Φιλοπάππου!

Ενας βράχος τριών τόνων, που ξεκόλλησε προχτές το βράδυ από το λόφο του Φιλοπάππου και έπεσε καταμεσής στην οδό Παναιτωλίου του Περιφερειακού, έγινε αφορμή να ξεκινήσουν συζητήσεις για τη σαθρότητα του εδάφους των λόφων της Αττικής και τους κινδύνους που συνεπάγονται ακόμη και για τη ζωή των κατοίκων. Ο βράχος πάντως που κατέπεσε προχτές δε συνάντησε ευτυχώς ούτε πεζό ούτε αυτοκίνητο, ενώ σε λίγη ώρα συνεργείο της Πυροσβεστικής τον τράβηξε στην άκρη του δρόμου. Η οδός Παναιτωλίου, όμως, παρέμεινε κλειστή στην κυκλοφορία, εξαιτίας του φόβου επανάληψης του φαινομένου.

Στο ΥΠΕΧΩΔΕ συστάθηκε ήδη με απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εργων Γ. Χρυσικόπουλου τετραμελής επιτροπή από διευθυντές του υπουργείου, η οποία θα μελετήσει το φαινόμενο και θα προτείνει μέτρα για την αποτροπή νέων κατολισθήσεων.

Από τις πρώτες αυτοψίες που διενήργησαν μηχανικοί και γεωλόγοι του ΥΠΕΧΩΔΕ στου Φιλοπάππου, εκτιμούν ότι την αποκόλληση προκάλεσε η ύπαρξη υπόγειων σηράγγων, οι οποίες διαβρώνουν το υπέδαφος. Οι ίδιοι πρότειναν, μάλιστα, να παρθούν μέτρα για την ενίσχυση και σταθεροποίηση του υπεδάφους. Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι, όμως, η εκτίμηση των ίδιων ότι ανάλογα φαινόμενα εντοπίζονται και στο λόφο του Λυκαβηττού, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κίνδυνοι να εκδηλωθούν και εκεί αποκολλήσεις βράχων και κατολισθήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ