Σάββατο 7 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Να ενισχυθεί ο δημόσιος ρόλος

Τη διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού ρόλου του ΟΣΕ και τη λήψη μέτρων για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του, ζητούν από την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΚΚΕ Βαγγ. Μπούτας,Αχιλλ. Κανταρτζής και Ν. Γκατζής με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Μεταφορών Τ. Μαντέλη.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι το κυβερνητικό σχέδιο για τη συρρίκνωση και το ξεπούλημα των ελληνικών σιδηροδρόμων έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή και προβλέπει την κατάργηση περιφερειακών γραμμών, τη δραστική μείωση του προσωπικού και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Τονίζουν ότι στο πλαίσιο της πολιτικής συρρίκνωσης του ΟΣΕ έχουν κλείσει ήδη οι σταθμοί Σοφάδων και Φαρσάλων, ενώ επίκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κλείσει και ο σταθμός της Καρδίτσας, κάτι που προκαλεί έντονη ανησυχία στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και καταγγέλλεται από φορείς και διάφορους παράγοντες της Καρδίτσας.

Καταλήγοντας, ερωτούν τον υπουργό Μεταφορών αν ισχύουν τα όσα καταγγέλλονται για κατάργηση του σιδηροδρομικού δικτύου της Δυτικής Θεσσαλίας, καθώς, επίσης και αν θα ενισχυθεί ο ΟΣΕ, διατηρώντας το δημόσιο και κοινωνικό του χαρακτήρα.

Τέλος, ερωτούν αν θα καλυφθούν τα κενά στους τομείς συντήρησης και επισκευών, αν θα λειτουργήσουν οι σταθμοί Σοφάδων και Φαρσάλων και αν θα συνεχιστούν οι εργασίες διαπλάτυνσης της γραμμής Παλαιοφάρσαλος - Καλαμπάκα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ