Παρασκευή 27 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τίμησαν τον αγωνιστή και συγγραφέα

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία (23.2) στο Φιλολογικό Σύλλογο "ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ" εκδήλωση προς τιμήν του αγωνιστή - συγγραφέα και αντιπροέδρου της ΠΕΑΕΑ Νίκανδρου Κεπέση.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Φαρακλάδων "Εύγερος της Κεφαλονιάς", του οποίου ο πρόεδρος Π. Λυκούδης τόνισε τη σημασία για την ιστορία του τόπου μας και του πολιτισμού του έργου του τιμώμενου συγγραφέα.

Η Ρίτα Τσιντίλη - Βλησμά μίλησε για τη ζωή του συγγραφέα, την προσωπικότητα, τους αγώνες του την περίοδο της Εθνικής Αντίστασης τις διώξεις, για τα 22 χρόνια φυλάκισής του, για τη γυναίκα του Χαρούλα.

Τόνισε πως όλη του η ζωή είναι άρρηκτα δεμένη με αδιάκοπους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο της πατρίδας μας και ότι έζησε και ζει στο σοσιαλιστικό όνειρο, παλεύοντας μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Αποσπάσματα από τα εννέα βιβλία του διάβασαν οι ηθοποιοί Ανδρέας Παπαδόπουλος, Μαίρη Σολωμού, Δημήτρης Πετράτος και η Τιτίκα Σαριγκούλη που συνόδευσε την εκδήλωση με μελωδίες στο πιάνο.

Την εκδήλωση έκλεισε η Μεικτή Χορωδία και Μαντολινάτα του Συλλόγου "Η ΕΥΓΕΡΟΣ".

Διάχυτη ήταν η συγκίνηση στην κατάμεστη αίθουσα.

Παρευρέθησαν ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χαρίλαος Φλωράκης, ο Ηλίας Λέγγερης, εκπρόσωποι κινημάτων ειρήνης, αντιστασιακών οργανώσεων, δημοτικών κινήσεων, μέλη της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, άνθρωποι των Γραμμάτων και της Τέχνης, ηθοποιοί και άλλοι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ