Τρίτη 10 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ
Αποχή γιατρών από τα εξωτερικά ιατρεία

Αποχή από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία ξεκίνησαν χτες οι γιατροί του "Ασκληπιείου" Βούλας, που διαμαρτύρονται τόσο για τις ελλείψεις κτιριακής υποδομής και προσωπικού, όσο και για την παράνομη παρακράτηση των δεδουλευμένων αποδοχών τους από τις εφημερίες, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη. Η αποχή θα διαρκέσει έως την Παρασκευή, ενώ την Πέμπτη οι γιατροί θα κάνουν νέα γενική συνέλευση για να καθορίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν.

Οι γιατροί του "Ασκληπιείου" τονίζουν ότι η παρακράτηση των δεδουλευμένων αποδοχών από τις εφημερίες είναι "η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι". Η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) έχει αποστείλει υπόμνημα στον υφυπουργό Υγείας Μ. Σκουλάκη από τον περασμένο Δεκέμβρη, στο οποίο καταγράφει τις ελλείψεις σε προσωπικό, κτιριακή υποδομή και κλίνες. Αφορμή ήταν η επιστολή που είχε αποστείλει στην ΕΙΝΑΠ ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Αλ. Αναστασάκης, στην οποία ανέφερε ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου εξέταζε το ενδεχόμενο λειτουργίας κλινών της Νευροχειρουργικής Κλινικής στη νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) - δέκα κλινών - του Νοσοκομείου, που επρόκειτο να λειτουργήσει εκείνες τις μέρες. Η νέα ΜΕΘ ακόμη δεν έχει λειτουργήσει, εξαιτίας της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού.

Οι γιατροί του "Ασκληπιείου" ζητούν επίσης να βελτιωθούν οι άθλιες συνθήκες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και οι συνθήκες διαμονής και διατροφής ασθενών και γιατρών, καθώς και να επαναλειτουργήσει η βιβλιοθήκη.

Τέλος, οι γιατροί εκτιμούν ότι η κίνηση των διοικήσεων των Νοσοκομείων που παρακρατούν - καθ' υπόδειξιν της κυβέρνησης - παρανόμως τις δεδουλευμένες αποδοχές από εφημερίες τους, δείχνει ότι τα Νοσοκομεία έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο με τους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς που εγκρίνονται.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ