Κυριακή 8 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ
"Πρωταθλήτρια" η ΑΕΚ

Το μεταγραφικό παζάρι του Γενάρη ανήκει πλέον στο παρελθόν και οι μονομάχοι, άλλοι λίγο άλλοι πολύ, προσπάθησαν με διορθωτικές κινήσεις να εμπλουτίσουν το έμψυχο υλικό τους. Από τις ομάδες του ΠΟΚ αναμφίβολα αυτή που "έκλεψε" την παράσταση ήταν η ΑΕΚ. Στο "Νίκος Γκούμας" ήρθαν οι Κέλβιν Σέμπουε, Γιώργος Δώνης και την ύστατη ώρα ο Κροάτης Γκόραν Τόμιτς από τη Βιτσέντζα, αφού το πρόβλημα στην επίθεση της "Ενωσης" είναι πλέον ορατό, μετά τους τραυματισμούς Νικολαϊδη, Μπατίστα και Κωστή. Ο Παναθηναϊκός πήρε δυο ξένους παίκτες. Τον Πολωνό Σιμπνιέφσκι, που έκανε ένα πολύ καλό πρώτο γύρο με την Καβάλα και τον Ουζμπέκο Ιρισμέτοφ, που δείχνει καλά στοιχεία και ίσως αποδειχτεί... λαβράκι για τους "πράσινους". Ο Ολυμπιακός, παρά την έντονη φημολογία, δεν έκανε καμία μεταγραφή (σσ έφυγε ο Σαμπανάτζοβιτς για τις ΗΠΑ) και μαζί με τον Πανιώνιο και τον Ηρακλή είναι οι μοναδικές ομάδες που δεν είχαν ουσιαστικό πάρε - δώσε. Ο ΠΑΟΚ αν και κυνηγούσε ως το τέλος τον Βασίλη Λάκη, τελικά κατέληξε στον ταλαντούχο Κουλακιώτη, που λογικά θα είναι ο αντι-Ζαγοράκης. "Πρωταθλητές" όσον αφορά την ποσότητα αναδείχτηκαν τρεις ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία τους. Είναι η Καλαμάτα, η Καβάλα και ο Αθηναϊκός. Στα αξιοσημείωτα της μεταγραφικής περιόδου που έληξε, ήταν η επιστροφή των Δώνη, Μάρκου στο ελληνικό πρωτάθλημα (δεν "έπιασαν" στη Βρετανία σε Μπλάκμπερν και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ αντίστοιχα), η φυγή των Ζαγοράκη (Λέστερ), Βλάχου (Πόρτσμουθ) και η επιστροφή στην ενεργό δράση του Στέλιου Μανωλά που κέρδισε αμέσως θέση βασικού στην 11άδα της ΑΕΚ. Τέλος, ένας "μαθουσάλας" των γηπέδων, ο Τάσος Μητρόπουλος, αποφάσισε να... κρεμάσει το ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Ετσι ο Μητρόπουλος θα προσφέρει στον Ολυμπιακό από άλλο πόστο, αφού θα είναι το κατασκοπευτικό "μάτι" του Μπάγεβιτς. Ας δούμε αναλυτικά τι έγινε στο μεταγραφικό παζάρι.

ΑΕΚ: Απέκτησε: Σέμπουε (Ξάνθη), Δώνη (ελεύθερος από Μπλάκμπερν), Τόμιτς(Βιτσέντζα), Μανωλά. Εφυγαν: Βλάχος, Αλέξης, Παυλόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Εφυγαν: Σαμπανάτζοβιτς (Κάνσας), Μητρόπουλος (σταμάτησε).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Απέκτησε: Σιμπνιέφσκι (Καβάλα), Ιρισμέτοφ (Ντόστλνικ). Εφυγαν: Νασιόπουλος, Αποστόλου, Χριστοδούλου, Καπουράνης.

ΠΑΟΚ: Απέκτησε: Κόβατς (ΜΤΚ), Κουλακιώτης (Βέροια). Εφυγαν: Ραμπούτλα, Καραμεταξάς, Ινεμπολίδης, Χατζηζήσης, Ζαγοράκης.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Απέκτησε: Αφεντουλίδης (Καστοριά), Τόμανσον (Φουλκίρ), Γκούλφανσον (Στρόνγκεστ), Γκλενς (Τολέδο).

ΗΡΑΚΛΗΣ: Εφυγε: Οτις

ΟΦΗ: Απέκτησε: Παυλόπουλος (ΑΕΚ). Εφυγε: Μποζίνοφ

ΞΑΝΘΗ: Απέκτησε: Μαλντονάτο (Αλιάνσα), Ραμίρεζ (Αλιάνσα), Μαρκής (Ηρακλής Λάρισας). Εφυγαν: Ανταμτσικ, Σέμπουε, Ζεκερίδης.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Απέκτησε: Φορτούζι (Τίρανα), Ντρίτα (Τίρανα). Εφυγαν: Γκοράνοφ, Μπούσι, Θωμαϊδης.

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Απέκτησε: Τόγιας (Προοδευτική), Τσεπάνοβιτς (Οβιέδο), Ροζάλες (Αλιάνσα), Σαρούν (Αλιάνσα).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Εφυγαν: Τζανετής, Γκαμπιατίνι.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Απέκτησε: Καλουγκαρίτσα (Ζιούλ Πετροσάνι), Αταγιάν, Αλ Τζαχέρ, Τζουκαντάρ, Τζαχνή (ερασιτέχνες Παναθηναϊκού). Εφυγαν: Τόγιας, Χοσέ Λουίς, Ντιογκένους, Τσίρος, Κρητικός.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Απέκτησε: Καπουράνης (Παναθηναϊκός), Γκοτζιά (ελεύθερος), Μπράγκαρσον, Μάβαρακ (Νόρκεπινγκ). Εφυγε: Μιχαϊλοβιτς.

ΒΕΡΟΙΑ: Απέκτησε: Στεφάνοβιτς (Παρτιζάν), Θωμαϊδης (Απόλλωνας), Μπούτζικ. Εφυγαν: Τρούπκος, Διγκόζης, Τζιώκας.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Απέκτησε: Ντιάζ (Σάντα Φε), Ενπαλέ, Δουφεξή. Εφυγαν: Καπαγερίδης, Ντιμιτρίεφ, Μπελά.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Απέκτησε: Τζανετής (Πανιώνιος), Τρούπκος (Βέροια), Μάρκος (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ), Μπουλέν (Κορέα), Νταντάου, Αουρέλιο. Εφυγαν: Μπάτσιος, Καραϊσαρίδης, Κάρλσον, Λάρσον, Μπόντιν.

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Απέκτησε: Μούτας, Αλέξης (δανεικός από ΑΕΚ), Αγαθοκλέους (ΑΕ Λεμεσού), Κουμπής (Ελευσίνα), Βογιατζής (Κέρκυρα), Νεοφώτιστος (Αιγάλεω), Κλαρκ, Κόγιο. Εφυγαν: Καλπακίδης, Κουζέγια, Σέσκο και Μίλε Κρίστεφ, Μανώλης, Βελετάκος, Παναγιωτίδης.

ΚΑΒΑΛΑ: Απέκτησε: Χατζηζήσης (δανεικός από ΠΑΟΚ), Διγκόζης (Βέροια), Νασιόπουλος (δανεικός από Παναθηναϊκό), Αποστόλου (δανεικός από Παναθηναϊκό), Καραϊσαρίδης (Καλαμάτα), Γκεοργκίεφ (Σλάβια Σόφιας), Ενουαγκουάνε (Ντάρμσταντ). Εφυγαν: Σιμπνιέφσκι, Τσιόμα, Λιρατζής, Μιχελίδης.

Ανδρ. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ