Σάββατο 7 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ Α1
Υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις

Η "ακτινογραφία" των 12 ομάδων της μεγάλης κατηγορίας. Αρκετοί οι νέοι ξένοι

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξήχθη στο Περθ στις αρχές Γενάρη είναι πλέον παρελθόν και από σήμερα τα βλέμματα στρέφονται στον εσωτερικό χώρο.

Το πρωτάθλημα της Α1 ανδρών, που φέτος διανύει το 12ο χρόνο, ανοίγει την αυλαία του υποσχόμενο για άλλη μια φορά αμφίρροπες μονομαχίες και δυνατές συγκινήσεις.

Ετσι λοιπόν, στο παραπέντε τωνν αγώνων έχει μεγάλη σημασία να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι 12 "μονομάχοι" της Α1, λίγο πριν τη μεγάλη σύγκρουση.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Με ορόσημο την περσινή χρονιά (που στέφθηκε Κυπελλούχος Ευρώπης και πρωταθλήτρια Ελλάδας) οι "μπέμπηδες" και φέτος είναι "καταδικασμένοι" να στοχεύσουν ψηλά. Στον πάγκο της ομάδας θα συνεχίσει να βρίσκεται ο πρωτεργάτης των περσινών επιτυχιών και ο άνθρωπος που έχει γράψει τη δική του ιστορία στο σύλλογο, Γιάννης Γιαννουρής. Ο ξένος: Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο 25χρονος Σέρβος αμυντικός Πέταρ Τρμπόγιεβιτς ανήκει στη δύναμη της Βουλιαγμένης, όπου φέτος θα προσπαθήσει να πάρει το "αίμα του πίσω", αφού πέρσι λόγω μιας βαριάς ίωσης έμεινε για τέσσερις μήνες εκτός πισίνας.

ΧΙΟΣ: Πεπεισμένοι ότι φέτος θα τα πάνε ακόμη καλύτερα από πέρσι, που αποτέλεσαν την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, δηλώνουν όλοι στη Χίο αφού ξεπέρασαν τα οικονομικά προβλήματα. Καπετάνιος της ομάδας θα είναι τρίτη χρονιά ο Βαγγέλης Ρούπακας. Ο ξένος: Ο Ρώσος Ντιμίτρι Απανασένκο θα συνεχίσει και φέτος να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Χίο, κάτι που ήταν αναμενόμενο, αφού σε αυτόν οφείλεται το μεγαλύτερο μέρος της καλής περσινής πορείας της ομάδας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πιο αποφασισμένοι από κάθε άλλη χρονιά για να ανακτήσουν τα σκήπτρα του πρωταθλητή δηλώνουν φέτος οι Πειραιώτες, πουενισχύθηκαν σημαντικά με την απόκτηση των Θωμάκου, Βλοντάκη, Βαφειάδη, Λαγωνικάκη. Τα διοικητικά προβλήματα που απασχόλησαν το σύλλογο πέρσι, δεν υπάρχουν και όλοι οι παίκτες δηλώνουν έτοιμοι για την αποστολή τους. Στον πάγκο της ομάδας θα βρεθεί και πάλι ο Νίκος Λουκάτος, με τον οποίο ο Ολυμπιακός είχε πάρει το νταμπλ την περίοδο 1991-92. Ο ξένος: Ο Αμερικανός αμυντικός Γκάβιν Αρόγιο πήρε τη θέση του Ούγγρου Τάμας Ντάλα, ο οποίος θα 'λεγε κανείς ότι πέρασε απαρατήρητος. Σίγουρα θα δυσκολέψει πολύ τους αντίπαλους φουνταριστούς.

ΧΑΛΚΙΔΑ: Με βασικό στόχο να ξαναβρεθεί στις ομάδες που εξασφάλισαν την έξοδο στην Ευρώπη ξεκινάει τη νέα χρονιά η Χαλκίδα. Στο μεταγραφικό παζάρι ενισχύθηκε με την προσθήκη των Βούλγαρη και Βενετόπουλου, ενώ στον πάγκο θα βρεθεί για δεύτερη χρονιά ο Ανέστης Πεσματζόγλου. Ο ξένος: Ο φόβος και τρόμος των αντίπαλων αμυντικών, Αμερικανός φουνταριστός Κρις Χούμπερτ, παρέμεινε για ένα ακόμη χρόνο στην πόλη της Εύβοιας. Πέρσι αναδείχτηκε ο καλύτερος ξένος του πρωταθλήματος, κύριος αίτιος της περσινής πορείας της ομάδας, όπου πήρε στις πλάτες του το μεγαλύτερο μέρος των προσπαθειών.

ΠΑΤΡΑ: Οι Πατρινοί διαθέτουν από τα πιο έμπειρα σύνολα στην Α1 κατηγορία και ήταν η πρώτη επαρχιακή ομάδα που κατάφερε να μπει "σφήνα" στους μεγάλους. Στον πάγκο της ομάδας θα βρεθεί για 13η χρονιά ο Γιώργος Κακουλίδης και όλοι στην Αχαϊκή πρωτεύουσα ελπίζουν ότι κάθε άλλο παρά γρουσούζικη θα αποδειχθεί. Ο ξένος: Ο ...γυρολόγος Αμερικανός περιφερειακός Ρόμπερτ Λιν έφθασε και στην Πάτρα, όπου αντικατέστησε τον Βούλγαρο Πατσαλίεφ. Εμπειρος, με θητεία σε Γαλλία, Ιταλία, Κροατία, στην Πάτρα πιστεύουν ότι είναι ικανός να προσφέρει τα αναμενόμενα.

ΧΑΝΙΑ: Η είσοδος στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος αποτελεί και πάλι το στόχο της κρητικής ομάδας. Και φέτος τη δύναμή της τη στηρίζει σε νεαρούς παίκτες που, όπως πιστεύει ο προπονητής Ηλίας Μαχαίρας, ο ενθουσιασμός τους θα ανεβάσει τα Χανιά ακόμα περισσότερο. Ο ξένος: Ο διεθνής Αμερικανός φουνταριστός Κάιλ Κοπ πήρε τη θέση του Βούλγαρου Πιράλκοφ.

ΓΛΥΦΑΔΑ: Στοπ στα "πέτρινα χρόνια" θέλουν να βάλουν φέτος στον ΑΝΟΓ, όπου επιχειρούν μια ανανέωση ρίχνοντας το βάρος στα τμήματα υποδομής. Το μεγαλύτερο όπλο της Γλυφάδας φέτος βρίσκεται στον πάγκο της, όπου θα καθίσει το μεγαλύτερο όνομα που ανέδειξε ο σύλλογος. Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος μετά τις επιτυχίες που γνώρισε σαν παίκτης, τώρα βάζει πλώρη για καινούρια μεγαλεία. Ο ξένος: Ενας Ολλανδός θα βρεθεί φέτος στην ομάδα της Γλυφάδας, αφού τη θέση του Σέρβου Ντράγκαν Κοζούλ πήρε ο 30χρονος διεθνής φουνταριστός με την εθνική Ολλανδίας Βίγκο Ντε Βιρς.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Ο πιο πολυνίκης σύλλογος στην ιστορία του ελληνικού πόλο σήμερα διανύει τα πιο κρίσιμα χρόνια από την ίδρυσή του. Οι οικονομικές διαφορές μεταξύ παικτών - διοίκησης οδήγησαν τους πρώτους σε πολυήμερη αποχή. Ετσι λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος το κλίμα στην ομάδα του Πειραιά κάθε άλλο παρά ιδανικό θεωρείται. Τη... δύσκολη αποστολή του κοουτσαρίσματος της ομάδας ανέλαβε φέτος ο Ανδρέας Γαρύφαλλος.

Ο ξένος: Ο Ρώσος διεθνής πρώην παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Σεργκέι Ροντιόνοφ, αντικατέστησε τον Κροάτη Τρόγλιτς στην αμυντική γραμμή των "κυανολεύκων".

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Με το "χρονικό ενός πρααναγγελθέντος θανάτου" μοιάζει φέτος ο Πανιώνιος αφού τα τεράστια οικονομικά προβλήματα οδήγησαν στο δρόμο της φυγής 9 παίκτες ενώ για ξένο ούτε λόγος να γίνεται.... Στη σωτηρία δεν πιστεύουν ούτε οι ίδιοι Νεοσμυρνιώτες αφού όπως δηλώνουν προετοιμάζονται για το νέο πρωτάθλημα της Α2. Προπονητής θα είναι ο Τάσος Παπαναστασίου. Οι Νεοσμυρνιώτες δεν κατάφεραν να αποκτήσουν ξένο, λόγω οικονομικής δυσπραγίας.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Το πλασάρισμα στην πρώτη οκτάδα αποτελεί το βασικό στόχο της Κέρκυρας όπου στηρίζεται κατά κύριο λόγο στον ενθουσιασμό των νεαρών παικτών που απαρτίζουν την ομάδα. Στον πάγκο θα καθίσει και πάλι ο Παναγιώτης Βέργος γέννημα - θρέμμα της Κέρκυρας. Ο ξένος: Ο 24χρονος Γερμανός φουνταριστός Γκιόργκι Σμιτ θα επωμιστεί το βάρος των επιθέσεων της ομάδας που αντικατέστησε τον Αμερικανό Νόλαν.

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Ο πρωταθλητής της Α2 πέρσι έχει σαν βασικό στόχο να παραμείνει στα σαλόνια της Α1 και από ό,τι έχει δείξει μέχρι τώρα μπορεί να τα καταφέρει. Στο "τιμόνι" του Ηλυσιακού θα βρεθεί ο Μιχάλης Ξανθόπουλος που μέχρι την προηγούμενη περίοδο δούλευε στον Πανιώνιο. Ο ξένος: Από τα ταλέντα της Ρουμανίας θεωρείται ο 23χρονος Πέτρε Σάντα, που χαρακτηρίζεται και σαν δεινός σκόρερ.

ΟΦΘ: Ο έτερος των νεοφώτιστων και μοναδικός εκπρόσωπος της Θεσσαλονίκης, φέτος έχει και αυτός σαν στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Στον πάγκο της ομάδας θα καθίσει ο Γιάννης Μαχίλης. Ο ξένος: Στο ...παραπέντε αποκτήθηκε από την ΠΓΔΜ ο φουνταριστός Σάσκο Ποπόφσκι.

Μπ. ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ