Σάββατο 24 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Για δικαιώματα μίλησε ο Πάπας...

ΑΒΑΝΑ.-

Τις δυνατότητες βελτίωσης σχέσεων κράτους - εκκλησίας και το θέμα της απελευθέρωσης Κουβανών κρατουμένων φαίνεται πως έθεσε στη διάρκεια της χτεσινής 40λεπτης κατ' ιδίαν συνάντησής του με τον Κουβανό ηγέτη, Φιντέλ Κάστρο, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β.

Αν και δεν έγινε επισήμως γνωστό τι ακριβώς διαμείφθηκε στη διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών στο Παλάτι της Επανάστασης, πληροφορίες από εκπροσώπους της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας αναφέρουν ότι ο Πάπας ανακίνησε το θέμα των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" στην Κούβα, μεταφέροντας στην κουβανική κυβέρνηση εκκλήσεις "αρκετών" κρατουμένων για επιείκεια, ενώ λέγεται πως ζήτησε ν' ακούσει "την αλήθεια" από τον Κάστρο για τις σχέσεις κράτους - εκκλησίας. Οσον αφορά μάλιστα στο θέμα των κρατουμένων στην Κούβα, ο Ελισάρδο Σάντσες, πρόεδρος της κουβανικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Εθνική Συμφιλίωση, δήλωσε στο "Γαλλικό Πρακτορείο" πως αναμένει σύντομα "την απελευθέρωση των κρατουμένων συνείδησης".

Χτες, ο Πάπας επισκέφθηκε την πόλη Καμαγουέι, όπου παρέστη σε λειτουργία, ενώ σήμερα αναμένεται να μεταβεί στην πόλη Σαντιάγο δε Κούβα, στο νότιο τμήμα της χώρας. Η περιοδεία του Πάπα στην Κούβα θα ολοκληρωθεί με τη μεγάλη λειτουργία που θα γίνει την Κυριακή στην Πλατεία της Επανάστασης, στην Αβάνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ