Πέμπτη 22 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οργιο νοθείας στην ΟΑΣ Ηρακλείου

Καταγγελία της "Αγροτικής Ενότητας", που αποχώρησε από το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο

Οργιο νοθείας στο χώρο του Αγροτικού Κινήματος κατήγγειλε χτες η "Αγροτική Ενότητα" στο Ηράκλειο και παράλληλα ανακοίνωσε την παραίτηση των νόμιμων εκπροσώπων της από τη νόθα διοίκηση και τα όργανα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων (ΟΑΣ) Ν. Ηρακλείου.

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 18 Γενάρη, μέσα σε κλίμα εκβιασμών, νοθείας και πολιτικών "μαγειρεμάτων" από την "κυβερνητική" πλειοψηφία της ΟΑΣ. Το χαρακτηριστικό αυτών των εκλογών είναι ότι, ενώ πολλοί αγρότες κατήγγειλαν κρούσματα νοθείας σε αγροτικούς συλλόγους του νομού, μετά από τις φοβερές ψυχολογικές πιέσεις που τους ασκήθηκαν από "θερμόαιμα" μέλη του ΠΑΣΟΚ τις απέσυραν.

Μάλιστα, σε κάποια στιγμή ορισμένοι από τους συμμετέχοντες του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν στέλεχος της "Αγροτικής Ενότητας", λέγοντας του ότι δεν πρέπει να επιμείνει στις καταγγελίες για νοθείες, για να μην... "βρει τον μπελά του"!

Οπως καταγγέλλεται στη σχετική επιστολή που κατέθεσε χτες η παράταξη της"Αγροτικής Ενότητας", στη νόθα διοίκηση της ΟΑΣ Ν. Ηρακλείου, "η νοθεία των εκλογικών διαδικασιών στους πρωτοβάθμιους αγροτικούς συλλόγους έχει τους εξής στόχους:

  • Το μπλοκάρισμα της αλλαγής του συσχετισμού δύναμης στην ΟΑΣΝΗ.
  • Την αποδυνάμωση και απομαζικοποίηση των αγροτικών συλλόγων.
  • Τον πλήρη έλεγχο του αγροτικού κινήματος, για να περνάνε πιο εύκολα, πιο ανώδυνα την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, την ηττοπάθεια, καθώς και τις μικροπαραταξιακές, προσωπικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες".

Οι αγρότες του νομού Ηρακλείου, τονίζεται στην επιστολή της "Αγροτικής Ενότητας", αρνούνται να μπουν στη λογική που λέει "αν θέλεις εκπροσώπηση στη διοίκηση της ΟΑΣΝΗ κάνε νόθες εκλογές", καθώς μια τέτοια λογική βρίσκεται σε αντίθεση με τον πραγματικό ταξικό ρόλο που πρέπει να έχει το αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Η "Αγροτική Ενότητα" επισημαίνει επίσης, ότι η αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης που πιστά υπηρετεί η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες, πρέπει να συναντήσει την αντίδραση του Αγροτικού Κινήματος του νομού, "αφού τα προβλήματα στο λάδι, τη σταφίδα, τα οπωροκηπευτικά κ. α. οξύνονται καθημερινά. Εναν τέτοιο ρόλο, μπροστάρη στους αγώνες της αγροτιάς, είναι φανερό ότι δε θέλει ούτε μπορεί να παίξει οποιοδήποτε νόθο όργανο".

Και καταλήγει η επιστολή της "Αγροτικής Ενότητας": "Κατά συνέπεια η παραμονή μας σ' αυτό το νόθο ΔΣ νομιμοποιεί την αυθαιρεσία, επιτρέπει τη συνέχιση τέτοιων αντιδημοκρατικών μεθόδων λειτουργίας, μπλοκάρει την εξυγίανση των οργάνων του συνδικαλιστικού αγροτικού κινήματος και επιτρέπει αδιαμαρτύρητα, τη συνέχιση της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Για το λόγο αυτό και αποχωρούμε από το Διοικητικό και Εποπτικό Συμβούλιο της ΟΑΣΝΗ, καθώς και από τη θέση αντιπροσώπου στη ΓΕΣΑΣΕ... "


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ