Σάββατο 17 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Την Τρίτη ξεκινούν οι αγρότες
  • Συλλαλητήρια στις πόλεις και τα τρακτέρ βγαίνουν στα χωριά της Θεσσαλίας
  • Στις 2 του Φλεβάρη τα τρακτέρ κινούνται προς τις Εθνικές οδούς και ο αγώνας συντονίζεται σε πανελλαδικό επίπεδο

Με συγκεντρώσεις στις πόλεις, τις οποίες θα διοργανώσουν οι Νομαρχιακές Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα των αγροτών και με τα τρακτέρ να κινούνται στις πλατείες και στους δρόμους των χωριών, ξεκινούν, την ερχόμενη Τρίτη, οι νέες αγροτικές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία.

Ο αγώνας θα κλιμακωθεί και αν η κυβέρνηση δε δεχτεί να συζητήσει επί της ουσίας και να δρομολογήσει λύσεις στα πολλά και οξυμένα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, στις 2 του Φλεβάρη τα τρακτέρ θα κινηθούν προς τις Εθνικές οδούς.Στις αρχές Φλεβάρη θα συντονιστούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο,όπως αποφασίστηκε σε πανελλαδική σύσκεψη Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα από πολλές περιοχές της χώρας, που πραγματοποιήθηκε στις 5 του Δεκέμβρη του περασμένου χρόνου, στη Λάρισα.

Οπως έχει τονίσει η ΠΑΣΕ, ο αγώνας των αγροτών θα συνεχίζεται όσο υπάρχουν τα προβλήματα που προκαλεί η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις. Κύριο αίτημα του νέου αγροτικού ξεσηκωμού είναι η αντιμετώπιση των δυσμενέστατων επιπτώσεων που συνεπάγεται η "Ατζέντα 2000" της ΕΕ, η οποία προωθεί και επιβάλλει το ξεκλήρισμα μικρών, αλλά και μεγάλων αγροτών.

Βεβαίως, οι αγρότες θα παλέψουν και για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων που έθεσαν στις προηγούμενες κινητοποιήσεις κι αφορούν στην προστασία του εισοδήματός τους, στη μείωση του κόστους παραγωγής, στη ρύθμιση των χρεών, στην αγροτική ανάπτυξη, ενώ θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στα νέα κυβερνητικά μέτρα εναντίον τους, που επιβάλλονται μέσω του Μητρώου Αγροτών, του Ταμείου Κύριας Ασφάλισης, του ΕΛΓΑ κ. ά. Φυσικά στα βασικά αιτήματά τους θα είναι να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων,που συντελείται με τη σωρεία δικών και καταδικαστικών αποφάσεων σε βάρος των αγωνιστών της αγροτιάς.

Συνεχίζονται οι δίκες

Οι δίκες στα "αγροτοδικεία" συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Στις 20 τουΓενάρη δικάζονται στα δικαστήρια της Καρδίτσας 157 αγρότες του νομού. Την ίδια μέρα έχει προγραμματιστεί παγκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την ποινικοποίηση των αγώνων και προβολής των αγροτικών αιτημάτων. Στις 22 του Γενάρη θα δικαστούν αγρότες της Ελασσόνας και την επομένη 23 του Γενάρη στο σκαμνί θα καθίσουν αγρότες από τον Σταυρό Φαρσάλων.Την ίδια μέρα οι αγρότες της περιοχής έχουν αποφασίσει να καταλάβουν με τα τρακτέρ τους τους δρόμους και τη σιδηροδρομική γραμμή. Στις 27 του Γενάρη θα δικαστούν αγρότες των Τρικάλων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ