Παρασκευή 16 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Οι εργαζόμενοι θα δώσουν τη δική τους απάντηση

Ανοιχτή καταγγελία προς το λαό, για τις προκλητικές δηλώσεις του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, έδωσε χτες στη δημοσιότητα το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου. Σε αυτήν επισημαίνονται τα εξής:

"Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καταγγέλλει σ' όλους τους εργαζόμενους τις προκλητικές δηλώσεις του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη χώρα μας, Ν. Μπερνς, όπου μετά τις πρόσφατες αμφισβητήσεις του για το δικαίωμα της Ελλάδας στα 12 μίλια στο Αιγαίο και την πρόσφατη επίθεση στον Τύπο, προχώρησε σε νέες δηλώσεις που υποδηλώνουν την πολιτική επικυριαρχίας στη χώρα μας, με την ανοχή και τη συμβολή της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Μπερνς με τις δηλώσεις του ότι με το δόγμα Τρούμαν και το σχέδιο Μάρσαλ οι ΗΠΑ προστάτεψαν τον ελληνικό λαό από τον κομμουνισμό και ότι η Ελλάδα πήρε τη θέση που της αρμόζει ανάμεσα στις δημοκρατίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και ότι θα μπορούσε να βρεθεί στη λάθος πλευρά του σιδηρού παραπετάσματος...

Αποδείχνει ότι οι ΗΠΑ έχουν τοποθετήσει ένα νέο Πιουριφόι στη χώρα μας, προκειμένου να επιβάλλουν την πολιτική τους στη χώρα και την περιοχή.

Οι Αμερικάνοι και οι συνεργάτες τους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ θέλουν να μας επαναφέρουν σε εποχές ανώμαλων καταστάσεων για την Ελλάδα και το λαό, στην εποχή που οι φυλακίσεις, οι εξορίες, οι εκτελέσεις αγωνιστών ήταν στην ημερήσια διάταξη, να μας επαναφέρουν στο κλίμα της εποχής του εμφυλίου πολέμου.

Οι εργαζόμενοι θα δώσουν τη δική τους απάντηση σ' αυτά τα σχέδια των ιμπεριαλιστών και στην υποταχτική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης.

Δε θα επιτρέψουν να γυρίσει πίσω η ιστορία, θα αγωνιστούν να φύγουν οι βάσεις από τη χώρα μας, ιδιαίτερα από το Ακτιο και τη Σούδα. Να φύγει η χώρα από το ΝΑΤΟ και τη ΔΕΕ.

Οι εργαζόμενοι θα αγωνιστούν να ανατρέψουν την πολιτική της εξάρτησης, της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης που προωθούν τα μονοπώλια και ο ιμπεριαλισμός".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ