Παρασκευή 9 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
Κάλεσμα σε συμπαράταξη

"Είμαστε, στην κυριολεξία, στο παραπέντε... Αγωνιστική Συμπαράταξη Τώρα!".

Με αυτήν την εκτίμηση και ταυτόχρονα κάλεσμα απευθύνεται στους κατοίκους της περιοχής η Δημοτική Κίνηση Βριλησσίων, με μια ανακοίνωσή της που θίγει δύο ενότητες προβλημάτων: Το οικονομικό και αυτό των ελεύθερων χώρων.

Η Κίνηση εκτιμά ότι η σημερινή δημοτική αρχή, με τη συνεχή αύξηση των δημοτικών τελών και το επιπλέον χαράτσωμα των δημοτών για την κάλυψη των κοινωνικών και πολιτιστικών αναγκών τους αποκαλύπτει την υποταγή της στην κυβερνητική πολιτική και την αδυναμία της να διεκδικήσει τους πόρους που της ανήκουν.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται: Πέρα από την καταστροφή που θα προκαλέσει η κατασκευή του δρόμου Σταυρού - Ελευσίνας, κινδυνεύουν άμεσα να τσιμεντοποιηθούν: α) Το ΤΥΠΕΤ που βρίσκεται στο κέντρο των Βριλησσίων, έχει έκταση 21 στρεμμάτων και που αντί να αγοραστεί από το δήμο, συζητιέται να πωληθεί σε ιδιώτες επιχειρηματίες. β) Η πλατεία στο 3ο Δημοτικό για την οποία δεν προωθείται η διαδικασία ολοκλήρωσης της απαλλοτρίωσης με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα να επανέλθει στον ιδιοκτήτη της. γ) Το tennis club και άλλα μεγάλα ελεύθερα οικόπεδα. Επιπλέον δεν αναπτύσσεται κανένα διεκδικητικό κίνημα από τη δημοτική αρχή, για να περιέλθει η Ναυτική Βάση στο δήμο και στους κατοίκους του.

Αντιθέτως, τονίζει η Δημοτική Κίνηση, όλες οι δημοτικές παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο δήμο, έχοντας χάσει κάθε ίχνος του διεκδικητικού ρόλου που θα έπρεπε να έχουν δίπλα στο λαό και απέναντι στην εξουσία, επέλεξαν τη συμφωνία και το συμβιβασμό με την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Ανάμεσα στα αποτελέσματα αυτής της επιλογής είναι και το άγριο χαράτσωμα του λαού της περιοχής από το δήμο. Η δημοτική αρχή μόνο για το 1998, με προβλεπόμενο στον προϋπολογισμό, πληθωρισμό 2,5%, αποφάσισε αύξηση των τελών καθαριότητας, φωτισμού και των άλλων ανταποδοτικών υπηρεσιών κατά 5%. Για το έτος 1997 είχε αποφασίσει αύξηση των ίδιων τελών κατά ποσοστό 15%, και το 1995 είχε αποφασίσει αύξηση 17 - 20%. Παράλληλα για την κάλυψη υπαρκτών κοινωνικών και πολιτιστικών αναγκών των κατοίκων, αποφάσισε το χαράτσωμα των δημοτών με το συνολικό ποσό των 240 εκατομμυρίων δραχμών για την κατασκευή πολυδύναμου κτιρίου κοινωνικών λειτουργιών.

Για την "εξεύρεση" μάλιστα πόρων αποφάσισε τη συμμετοχή του δήμου σε διαδημοτικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που προωθεί ο πρωτοπόρος, σε τέτοιες μεθοδεύσεις, δήμαρχος του Μαρουσίου και που θα έχει αποτέλεσμα την επιβολή νέων άμεσων και έμμεσων φόρων στους δημότες.

Απέναντι σε αυτήν την πραγματικότητα, αλλά και στη χειρότερη που ετοιμάζεται, πέρα από την αλλαγή συσχετισμών δύναμης στις επόμενες δημοτικές εκλογές τονίζει η Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση Βριλησσίων, χρειάζεται και δυναμική κινητοποίηση των κατοίκων. Η αντίθεση στην κυβερνητική πολιτική στην οποία είναι υποταγμένο όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και οι αντίστοιχες δημοτικές παρατάξεις που συμμετέχουν σ' αυτό, πρέπει να εκφραστεί με την πιο πλατιά συμπαράταξη. Καλεί σε συνεργασία τούς πολίτες ή τις ομάδες εκείνες που αντιλαμβάνονται ότι χρειάζεται μια συνολική αντιπαράθεση με τη σημερινή πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ