Παρασκευή 9 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξεκινούν οι αγρότες
  • Στις 20 του Γενάρη πραγματοποιούνται συλλαλητήρια στις πόλεις και τα τρακτέρ βγαίνουν στα χωριά της Θεσσαλίας
  • Στις 2 του Φλεβάρη τα τρακτέρ κινούνται προς τις εθνικές οδούς και ο αγώνας συντονίζεται σε πανελλαδικό επίπεδο

Με συγκεντρώσεις στις πόλεις, που θα διοργανώσουν οι Νομαρχιακές Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα των αγροτών και με τα τρακτέρ να κινούνται στις πλατείες και στους δρόμους των χωριών, ξεκινούν, στις 20 τουΓενάρη, οι νέες αγροτικές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία.

Ο αγώνας θα κλιμακωθεί και, αν η κυβέρνηση δε δεχτεί να συζητήσει επί της ουσίας και να δρομολογήσει λύσεις στα πολλά και οξυμένα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, στις 2 Φλεβάρη τα τρακτέρ θα κινηθούν προς τις εθνικές οδούς. Ως γνωστόν, στις αρχές Φλεβάρη θα συντονιστούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο, όπως αποφασίστηκε σε πανελλαδική σύσκεψη Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα από πολλές περιοχές της χώρας, που πραγματοποιήθηκε στις 5 Δεκέμβρη του περασμένου χρόνου, στη Λάρισα.

Στο διάστημα από τις 20 Γενάρη μέχρι τις 2 Φλεβάρη κλιμάκια στελεχών του αγροτικού κινήματος της περιοχής θα περιοδεύουν στις επαρχίες και στα χωριά των θεσσαλικών νομών, για να ενημερώνουν τους αγρότες, ενώ θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις με τη συμμετοχή των μαζικών φορέων, για να εξασφαλιστεί η συμπαράσταση και συμπαράταξη των άλλων λαϊκών τάξεων και στρωμάτων στον αγώνα της αγροτιάς. Ταυτόχρονα η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΠΑΣΕ), θα επιδιώξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, προκειμένου να θέσει προς ικανοποίηση τα παλιά και νέα αιτήματα της αγωνιζόμενης αγροτιάς.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΠΑΣΕ - μετά τη χτεσινή σύσκεψή της στη Λάρισα, όπου συζήτησε κι έδωσε κατευθύνσεις για την πορεία των νέων κινητοποιήσεων - ο αγώνας των αγροτών θα συνεχίζεται όσο υπάρχουν τα προβλήματα, που προκαλεί η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις. Υπογραμμίζεται δε ότι κύριο αίτημα του νέου αγροτικού ξεσηκωμού είναι η αντιμετώπιση των δυσμενέστατων επιπτώσεων που συνεπάγεται η "Αντζέντα 2000" της ΕΕ, η οποία προωθεί και επιβάλλει το ξεκλήρισμα μικρών, αλλά και μεγάλων αγροτών.

Βεβαίως, οι αγρότες θα παλέψουν και για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων που έθεσαν στις προηγούμενες κινητοποιήσεις και αφορούν στην προστασία του εισοδήματός τους, στη μείωση του κόστους παραγωγής, στη ρύθμιση των χρεών, στην αγροτική ανάπτυξη, ενώ θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στα νέα κυβερνητικά μέτρα εναντίον τους, που επιβάλλονται μέσω του Μητρώου Αγροτών, του Ταμείου Κύριας Ασφάλισης, του ΕΛΓΑ κ.ά. Φυσικά στα βασικά αιτήματά τους θα είναι να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων,που συντελείται με τη σωρεία δικών και καταδικαστικών αποφάσεων σε βάρος των αγωνιστών της αγροτιάς.

Συνεχίζονται οι δίκες

Οι δίκες στα "αγροτοδικεία" συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας δικάζονται 14 μέλη της ΠΑΣΕ κι άλλοι 7 αγρότες από χωριά των Τρικάλων,για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις, στις 28 και 29 Νοέμβρη του 1996. Την ώρα της δίκης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αγροτών έξω από τα δικαστήρια.

Στις 20 Γενάρη δικάζονται στα δικαστήρια της Καρδίτσας 157 αγρότες του νομού. Την ίδια μέρα έχει προγραμματιστεί παγκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την ποινικοποίηση των αγώνων και προβολής των αγροτικών αιτημάτων. Στις 22 Γενάρη θα δικαστούν αγρότες της Ελασσόνας και την επομένη 23 Γενάρη στο σκαμνί θα καθίσουν αγρότες από τον Σταυρό Φαρσάλων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΟ «ΠΑΡΩΝ» τη Δευτέρα 31 Γενάρη(2005-01-29 00:00:00.0)
Πλήρης αγωνιστική ετοιμότητα!(2005-01-26 00:00:00.0)
Πιο πολλοί, πιο δυνατά!(2001-12-06 00:00:00.0)
Συγκεντρώνονται «στρατιές»!(2001-12-05 00:00:00.0)
Ετοιμοι να "εκστρατεύσουν" προς τους εθνικούς δρόμους(1998-01-22 00:00:00.0)
Την Τρίτη ξεκινούν οι αγρότες(1998-01-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ