Πέμπτη 8 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εντός και ... εκτός
  • Παρατείνονται μέχρι τέλος Γενάρη οι παραστάσεις του έργου "Βρωμιά" του Ρόμπερτ Σνάιντερ,γνωστού στο ελληνικό κοινό από το μυθιστόρημά του "Ο αδελφός του ύπνου",που παρουσιάζεται στο "Θέατρο του Νέου Κόσμου".Το έργο, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1993 στη Γερμανία, ανεβαίνει σε μετάφρασηΚοραλίας Σωτηριάδου,σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου,σκηνικά - κοστούμια Αντώνη Δαγκλίδη,μουσική Μηνά Αλεξιάδη.Το ρόλο του Σαντ ερμηνεύει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.
  • Τις τελευταίες παραστάσεις δίνει το Χοροθέατρο "Οκτάνα",μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, στο Θέατρο "Ιλίσια" με το έργο "Ικαρος - Αιφνίδια Αποσυμπίεση",που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία - χορογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου, μουσική Αριστείδη Μυταρά,κείμενα Ελενας Πέγκα.Ερμηνεύουν: Ρούλα Κουτρουμπέλη, Γιώργος Μάτσκαρης, Κωνσταντίνος Ρήγος,κ. ά.
  • Το καινούριο έργο του Βασίλη Ζιώγα "Η επίσκεψη" ανεβαίνει από την "Ελεύθερη Αυλαία" του Ντίνου Καρύδη και της Τζούλιας Αργυροπούλου,στο θέατρο "Ελυζέ",στο τέλος Γενάρη. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Δημήτρης Πετρόπουλος.Τα σκηνικά - κοστούμια είναι της Κλεοπάτρας Δίγκα.Παίζουν: Ντίνος Καρύδης, Τζούλια Αργυροπούλου, Κώστας Δίγκας, Εύα Στυλάντερ.
  • Το "Θέατρο των Καιρών",σε συνεργασία με την οικολογική οργάνωση "Γκρινπίς" σάς προσκαλεί, αύριο, στην παράσταση - καταγγελία για την οικολογική καταστροφή "Τότενφλος" του Χάραλντ Μύλλερ,που παίζεται στο "Θέατρο των Καιρών" (Τσέλιου 10 και Σολιώτη 30, Αμπελόκηποι). Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν υπέρ των σκοπών της οικολογικής οργάνωσης. Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Ιώς Μαρμαρινού,σκηνοθεσία Ερσης Βασιλικιώτη,σκηνικά - κοστούμια Τόμας Μύλλερ και μουσική "Στέρεο Νόβα".Παίζουν: Μανώλης Σορμαϊνης, Θοδωρής Προκοπίου, Γιώργος Κώνστας, Σουλτάνα Νικολαϊδου.
  • Ενα ακόμη άπαιχτο νεοελληνικό έργο παρουσιάζει, από το Σάββατο 10 Ιανουαρίου, η Πειραματική Σκηνή της "Τέχνης",στο θέατρο "Αμαλία" της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το παραμύθι της Φωτεινής Φραγκούλη "Η Κυράνη του δάσους",που απευθύνεται σε θεατές κάθε ηλικίας γι' αυτό θα παίζεται κάθε Κυριακή, στις 11 το πρωί για τους νεαρούς θεατές και στις 7 το βράδυ για τους λιγότερο νέους. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Νικηφόρου Παπανδρέου,σκηνικά - κοστούμια Ολυμπίας Σιδερίδου,μουσική Κώστα Βόμβολου.Ερμηνεύει η Ελένη Δημοπούλου.Συμμετέχουν οι μουσικοί: Τάσος Μισυρλής, Κώστας Παπαποστόλου, Λευτέρης Τεκτονίδης.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ