Πέμπτη 1 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τι κρύβει το χαμόγελο;

Πρωτοχρονιά σήμερα και διάφοροι ηγέτες θα παρελάσουν από τη μικρή οθόνη, απευθύνοντας τα μηνύματά τους για το νέο χρόνο. Ανάμεσά τους και σε περίοπτη θέση, βέβαια, θα 'ναι και ο Μπιλ Κλίντον, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. Σίγουρα, θα εμφανίσει μια εικόνα σιγουριάς και αισιοδοξίας και ίσως βρει και κάποια λόγια παρηγοριάς κι ελπίδας, για τα αυξανόμενα συνεχώς εκατομμύρια των φτωχών και των ανέργων Αμερικανών.

Την ώρα, πάντως, που θα τον ακούτε, θυμηθείτε και τα παρακάτω:

  • Ο λεγόμενος και πλανητάρχης προϊσταται μιας κοινωνίας, που ξοδεύει ετησίως δύο δισεκατομμύρια δολάρια για μπαστούνια του γκολφ, ενώ 21 εκατομμύρια αμερικανικές οικογένειες πρέπει να επιβιώσουν με ετήσιο εισόδημα σαφώς μικρότερο της συνδρομής σ' ένα καλό "γκολφ κλαμπ"...
  • Προϊσταται επίσης ενός Κογκρέσου και μιας Βουλής των Αντιπροσώπων, τα οποία πρόσφατα ψήφισαν τη μείωση της φορολογίας και όρισαν ότι το 65% της μείωσης θα αφορά τους πλουσιότερους των πλουσίων και μόνο το 13% το φτωχότερο 60% των φορολογουμένων.

Αυτά και πολλά άλλα παρόμοια και χειρότερα κρύβονται πίσω από το χαμόγελο του "πλανητάρχη". Ενα χαμόγελο, που όλο και λιγότερο κρύβει την έμφυτη και συνεχώς αυξανόμενη βαρβαρότητα του σύγχρονου καπιταλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ