Πέμπτη 1 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δε θα μας δέσουν χειροπόδαρα

Το γεγονός ότι από την 1η Γενάρη 1998 ξεκινά η πλήρης εφαρμογή των διατάξεων της Συμφωνίας Σένγκεν για τη χώρα μας αναμφίβολα είναι πολύ σημαντικό, αφού η χώρα θα πρέπει να πειθαρχήσει στην ΕΕ και να επιβάλει το αυταρχικό και αντιδημοκρατικό νομοθέτημα. Οι αρνητικές συνέπειες από τη "μερική" εφαρμογή της συμφωνίας - τερατούργημα ήδη έχουν φανεί ξεκάθαρα τόσο στον έλεγχο των μεταναστών από γειτονικές χώρες όσο και στην "αστυνόμευση" των "υπηκόων" της ΕΕ μέσω του ηλεκτρονικού φακελώματος. Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί ακόμη και με τις γειτονικές χώρες και εξαιτίας των νέου καθεστώτος που επιβάλλεται στη χορήγηση της βίζας για τη χώρα μας.

Η κυβέρνηση Σημίτη φυσικά θα κάνει ό,τι μπορεί για να εφαρμόσει τη συμφωνία - εφιάλτη ακόμα και για να "αποστομώσει" ορισμένους εταίρους που την επικρίνουν ότι δεν εφαρμόζει "αυστηρά" τη συμφωνία.

Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι το λαϊκό κίνημα θα αποδεχτεί παθητικά και μοιρολατρικά την εφαρμογή της συμφωνίας, η οποία, εξάλλου, έχει στο στόχαστρο αυτούς που αντιστέκονται στις επιλογές του Διευθυντηρίου και των πολυεθνικών. Δεν μπορούμε, με άλλα λόγια, να αφήσουμε να μας δέσουν χειροπόδαρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ