Τρίτη 23 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η τελευταία πράξη του δράματος

Μετά την αναγνώριση των θυμάτων ακολουθεί η τελευταία πράξη του δράματος. Αυτή του τελικού αποχαιρετισμού των αδικοχαμένων ανθρώπων. Η αφάνταστα τραγική στιγμή της ταφής με πιθανό το ενδεχόμενο να μην μπορούν η μάνα, ο πατέρας, ο αδερφός, το παιδί, να δώσουν το τελευταίο φιλί στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Την Κυριακή έγινε η πρώτη κηδεία στο Φωτολείβος Δράμας. Η οικογένειά του αποχαιρέτησε τον 58χρονο Σταύρο Ματζιρτζή,που δούλευε εργάτης στο εργοτάξιο της "Μηχανικής". Ηταν από τα πρώτα θύματα που αναγνωρίστηκαν. Χτες στην Κοζάνη κηδεύτηκε ο 23χρονος Θανάσης Μπίκας και λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, στο Βελβενδό, ο 47χρονος Δημήτρης Βαρσάμης.Τις επόμενες μέρες το ίδιο θλιβερό σκηνικό. Οι εικόνες απέραντης θλίψης, οδύνης και αγανάκτησης θα ακολουθήσουν και σε άλλες περιοχές της Μακεδονίας και όλης της Ελλάδας. Στο Νέο Σκοπό Σερρών,στην Αιανή,στον Κρόκο και πάλι στο Βελβενδό,στη Θεσσαλονίκη,στην Καλαμάτα και αλλού.

Χτες, εκατοντάδες μαθητές, φίλοι, συνάδελφοι και παλιοί σύντροφοι από την Τούμπα Θεσσαλονίκης αποχαιρέτησαν την 40χρονη καθηγήτρια φιλόλογο Τριάδα Καραφυλλούδη,μητέρα τριών ανήλικων παιδιών. Η σορός της είχε μεταφερθεί από νωρίς στο νεκροστάσιο της Μαλακωπής και όλοι οι μαθητές του σχολείου της Μαλακωπής πέρασαν για τον τελευταίο αποχαιρετισμό στην αγαπημένη δασκάλα τους. Την Τριάδα, που είχε χαρακτηρίσει την ενασχόλησή της με τον ελληνισμό της Ουκρανίας ως το "θέμα της ζωής της".

Δεκάδες μέλη της Κομματικής Οργάνωσης Ανω Τούμπας Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ αποχαιρέτησαν την Τριάδα και έσφιξαν το χέρι του πατέρα της - και συντρόφου τους - Καριοφίλη Καραφυλλούδη και των άλλων στενών συγγενών της, για να τους πουν κουράγιο. Αντί για στεφάνι, στη μνήμη της Τριάδας, η ΚΟ Ανω Τούμπας κατέθεσε 10.000 δρχ στο "Ρ".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ