Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
Ενέκριναν προϋπολογισμό κυβερνητικής υπηρεσίας

Καταψήφισε η ΝΑΣ

Εναν προϋπολογισμό κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της κυβερνητικής πολιτικής της άγριας λιτότητας και της χρήσης της αιρετής αυτοδιοίκησης ως κυβερνητικής υπηρεσίας, ενέκρινε χτες το βράδυ η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθήνας. Ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε, προβλέπει 4,672 δισεκατομμύρια για λειτουργικές δαπάνες και 3 δισ. 916 εκατομμύρια για δαπάνες που αφορούν κρατικές αρμοδιότητες που έχουν εκχωρηθεί στη Νομαρχία. Χαρακτηριστικό του τρόπου με τον οποίο καταρτίστηκε ο προϋπολογισμός είναι η παντελής απουσία κονδυλίων για τον πολιτισμό. Μια απουσία που δείχνει όχι μόνο την αδυναμία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης να εκπληρώσει το ρόλο της, αλλά και να παίξει επάξια το διεκδικητικό ρόλο που οφείλει να έχει απέναντι στο κράτος και δίπλα στο λαό.

Τον προϋπολογισμό καταψήφισαν οι σύμβουλοι της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ).Ο επικεφαλής της ΝΑΣ, Σπ. Χαλβατζής,αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο προϋπολογισμός της Νομαρχίας κινείται στα πλαίσια του κρατικού προϋπολογισμού σημείωσε ότι "επιβάλλει μια σκληρή λιτότητα, είναι αντιλαϊκός και αντιαναπτυξιακός. Προωθείται με αυτόν η παραπέρα συρρίκνωση των κοινωνικών παροχών στην παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, την περίθαλψη, την ασφάλιση. Αποτελεί μια πορεία στο τούνελ της σύγκλισης στις βασικές κατευθύνσεις του Μάαστριχτ. Μια αντιλαϊκή πορεία, μια μακρά περίοδο λιτότητας για το λαό, στο όνομα της σύγκλισης για την πορεία της ΟΝΕ. Μια πορεία αντιλαϊκή, που ταυτόχρονα συσσωρεύει τεράστια κέρδη στις πολυεθνικές. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με αυτές τις επιλογές και αυτές τις κατευθύνσεις".

Ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε επίσης ότι λείπει από την έκθεση του προϋπολογισμού της Νομαρχίας η πραγματική κατάσταση, η χειροτέρευση των δεικτών για την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, την περίθαλψη, την ανεργία, τα προνοιακά ιδρύματα και τα ναρκωτικά. Οτι γίνεται σκληρή εκμετάλλευση της ανεργίας των νέων και αφού υπενθύμισε ότι λείπουν 22.000 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού στο δημόσιο σύστημα υγείας, πανελλαδικά, σημείωσε ότι μόνο στην ευθύνη της Νομαρχίας είναι 25 νοσοκομεία και περίπου 60 προνοιακά ιδρύματα. Η κατάστασή τους όμως, συμπλήρωσε, επιδεινώνεται και οι ευθύνες του Νομαρχιακού Συμβουλίου είναι σημαντικές. Χρειάζεται, κατέληξε, το ΝΣ να προσανατολιστεί σε αγωνιστικές διεκδικήσεις.

SOS για τα σκουπίδια

Θέμα κατεπείγουσας συζήτησης στο σημερινό διευρυμένο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας - Πειραιά για την εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνει η κυβερνητική τακτική, με την εναπόθεση όλων των σκουπιδιών της Αττικής στη χωματερή των Ανω Λιοσίων, έθεσε χτες η ΝΑΣ. Η συνεδρίαση θα γίνει στην αίθουσα της ΓΣΕΕ (Πατησίων 69).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ