Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΤΑ - ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Συλλαλητήρια αγροτών αύριο

Μέρα αγώνα είναι η αυριανή για τους πορτοκαλοπαραγωγούς της Αρτας και τους ελαιοπαραγωγούς της Λέσβου, που ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν δυναμικά συλλαλητήρια, ώστε να διεκδικήσουν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Στην Αρτα το συλλαλητήριο θα γίνει στις 10 πμ στην πλατεία Νομαρχίας και οι 11 μαζικοί φορείς του νομού που το διοργανώνουν, απευθύνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στους αγρότες και συνολικά το λαό της περιοχής.

Τα βασικά αιτήματα που θέτουν οι πορτοκαλοπαραγωγοί είναι: Αμεση παρέμβαση του κράτους για τη μαζική και σε ικανοποιητικές τιμές απορρόφηση της παραγωγής εσπεριδοειδών. Διασφάλιση μιας ελάχιστης εγγυημένης τιμής για τα εσπεριδοειδή, που να καλύπτει το κόστος παραγωγής και να αφήνει ένα λογικό κέρδος.

Στη Μυτιλήνη, το συλλαλητήριο που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Ελαιοπαραγωγών της Λέσβου, θα γίνει στις 10 πμ στην πλατεία Σαπφούς. Η Συντονιστική Επιτροπή σε ανακοίνωσή της καλεί τους αγρότες να πάρουν μαζικά μέρος, ώστε να απαιτήσουν αγωνιστικά να μπει τέρμα στην κλοπή του εισοδήματός τους και να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της τιμής στο λάδι και την ελαιοκαλλιέργεια.

Τα κυρίαρχα αιτήματα των ελαιοπαραγωγών είναι: Προστασία της τιμής παραγωγού, καταβολή εισοδηματικής ενίσχυσης για τη στήριξη του παραγωγού ίση με 300 δραχμές το κιλό, πάταξη της αισχροκέρδειας και της νοθείας στο λάδι. Επίσης, να καταργηθεί το πλαφόν στο λάδι και να γίνεται η καταβολή της επιδότησης με βάση την παραγωγή και όχι με βάση το δέντρο, όπως προτείνει η Κομισιόν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ