Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Τα "παιδιά της διοίκησης" και οι άλλοι

Ολα δουλεύουν "ρολόι", αλλά... μόνο για την προώθηση των στόχων της διοίκησης του Δ. Αβραμόπουλου. Οχι για την πόλη, ούτε για τους ίδιους τους εργαζόμενους και για το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο αγνοείται από τη διοίκηση

Ομάδες "πιστών"... υπαλλήλων, ενόψει της "μάχης" των δημοτικών εκλογών, φαίνεται να ετοιμάζουν δήμαρχος και διοίκηση του Δήμου Αθηναίων, προωθώντας αλλαγές στις δημοτικές υπηρεσίες.

Αυτό, που σύμφωνα με τις καταγγελίες δημοτικών συμβούλων, ενδιαφέρει αντιδημάρχους, δημαρχιακούς συμβούλους και άλλους παράγοντες και κατά συνέπεια τον ίδιο το Δήμαρχο - ο οποίος εγκρίνει αποφάσεις - δεν είναι η βελτίωση της κακής, μέτριας ή καλής, κατά περίπτωση, λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών, αλλά αντίθετα η εξυπηρέτηση αλλότριων των δημοτικών συμφερόντων, που θα "αποπληρωθούν" όταν χρειαστεί... Αν αυτό σημαίνει και επιδείνωση ή διάλυση της λειτουργίας κάποιων υπηρεσιών, είναι αδιάφορο.

Η συνταγή της απομάκρυνσης των ενοχλητικών υπαλλήλων και η παραχώρηση παράλληλα "προνομίων" σε ένα μικρό ποσοστό των υπολοίπων, ώστε να είναι τα "παιδιά της διοίκησης" - ο ένας αιχμάλωτος του άλλου στην ουσία - παράδειγμα και για τους υπόλοιπους, είναι δοκιμασμένη από παλιά. Η διοίκηση του Δ. Αβραμόπουλου την εφαρμόζει τακτικά και... αν είναι να πετύχει η συνταγή δε διστάζει, όπως καταγγέλλεται, και να παρανομήσει.

Εύφορο κλίμα

Ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη αυτών των φαινομένων αποτελεί η απουσία σύγχρονου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, ώστε να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική και απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών. Τα παραδείγματα είναι αμέτρητα. Κάθε... λίγο και λιγάκι, με διάφορες δικαιολογίες, "αρμόδιοι" αντιδήμαρχοι εισηγούνται μεταθέσεις, αποσπάσεις, ανακατατάξεις στις υπηρεσίες του δήμου, όλα αποσπασματικά και χωρίς τεκμηρίωση της αναγκαιότητας των μέτρων που κάθε φορά λαμβάνονται.

Ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" Λεων. Αυδής,αρκετές φορές, εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει πει μεταξύ άλλων για το θέμα: "Ο αριθμός των εργαζομένων στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα παραμένει άγνωστος. Ο δήμαρχος από τις πρώτες μέρες της εκλογής του είχε δεσμευτεί για τη σύνταξη νέου Οργανισμού. Τρία χρόνια τώρα δεν έχουμε ειδήσεις... Δε συντάχθηκε ποτέ, αντίθετα όταν οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες το υπαγορεύουν, φέρνει αποσπασματικές τροποποιήσεις του Οργανισμού, όπως πρόσφατα με τη διάσπαση της Διεύθυνσης Πρασίνου. Τελικά η κακή οργάνωση των υπηρεσιών του δήμου αξιοποιείται για την ιδιωτικοποίησή τους, που αποτελεί κοινοτική κατεύθυνση και ιδεώδες της οικονομίας της αγοράς".

Πάνε... για αφίσες

Η περίπτωση της Διεύθυνσης Μηχανολογικού, ο προϊστάμενος της οποίας εξωθήθηκε πρόσφατα σε παραίτηση, είναι χαρακτηριστική. Οταν η Διεύθυνση ανατέθηκε στον μηχανολόγο μηχανικό Κ. Αγγελούση,τον Ιούνιο του '97, "λειτουργούσε" με το καθεστώς των "ομάδων ισχύος", που είχαν καλλιεργήσει οι τελευταίες δημοτικές διοικήσεις, όπως περιγράψαμε παραπάνω. Η υπηρεσία υπολειτουργούσε, οι συντηρήσεις του μηχανολογικού εξοπλισμού ήταν ανεπαρκείς, ενώ τα εξαρτήματα και τα ανταλλακτικά συνήθως χάνονταν (Τα ίδια γίνονται και σήμερα).

Ακόμα και η προσπάθεια να συνταχθεί σε επίπεδο Διεύθυνσης οργανόγραμμα, βρήκε αντιδράσεις στο εσωτερικό της υπηρεσίας, που με τη σειρά τους έβρισκαν "συμπαράσταση" από τη διοίκηση του δήμου. Δε μιλάμε βέβαια για το σύνολο των 200 περίπου εργαζομένων, αλλά για 15 ή 20 άτομα. Οργανόγραμμα στη Διεύθυνση τελικά συντάχθηκε, μπήκαν βάρδιες και ωράριο εργασίας.

Ως τότε κάποιοι εργάζονταν την ημέρα αλλά η κάρτα τους έγραφε νύχτα και χωρίς λήξη ωραρίου. Υπάλληλοι του δήμου μιλούν για πλασματικές υπερωρίες και διπλές κάρτες ακόμα, σε γνώση της διοίκησης του δήμου, που συντηρεί αυτή την κατάσταση. Ετσι όταν αυτά καταργήθηκαν, η διοίκηση έκανε πάλι το θαύμα της. Ξεκίνησε διαρροή υπαλλήλων προς την - πιο βολική προφανώς - Υπηρεσία Καθαριότητας με μεταθέσεις που έρχονταν από τον γενικό γραμματέα του δήμου μέσω της Διεύθυνσης Προσωπικού.

Την ίδια περίοδο, με την τοποθέτηση του νέου προϊσταμένου, μεταφέρθηκε ξανά στη Διεύθυνση Μηχανολογικού και το συνεργείο επισκευών αυτοκινήτων, το οποίο παράνομα είχε μεταφερθεί δύο χρόνια πριν, το '95, στη Διεύθυνση Καθαριότητας με εντολή του τότε αντιδημάρχου Α. Μοσχονά.Να υπενθυμίσουμε ότι η Επιτροπή του άρθρου 18, ήδη από το '95 με την 2351 απόφασή της, είχε ακυρώσει ως παράνομη τη σχετική απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τελευταία, τον περασμένο Σεπτέμβρη, ο αντιδήμαρχος Χρ. Ζυγούρης,ζητά από τη Διεύθυνση Μηχανολογικού να ανατρέψει το οργανόγραμμά της, επαναφέροντας το παλιό. Η αντίδραση του Κ. Αγγελούση,σημαίνει και την παραίτησή του και ο αντιδήμαρχος επαναφέρει, ο ίδιος, το παλιό καθεστώς, αν και είναι κατά νόμο αναρμόδιος.

Οταν ρωτήσαμε ανθρώπους που γνωρίζουν στο δήμο τι εξυπηρετούν όλα αυτά, η απάντηση ήταν άμεση: "Μα, πάνε για αφίσες οι άνθρωποι. Κι όταν δεν πιστεύεις σ' αυτά που γράφει μια αφίσα, χρειάζονται κάποιες διευκολύνσεις για να την κολλήσεις... ".

Απάνθρωπες συνθήκες

Την ίδια στιγμή οι συνθήκες εργασίας στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης στην Ιερά Οδό χαρακτηρίζονται απάνθρωπες. Υπάρχουν νέες εγκαταστάσεις στη Ζοφριά αλλά με τη δικαιολογία της απόστασης έχουν εγκαταλειφθεί. Κι ας κόστισαν πλέον του ενός δισεκατομμυρίου δραχμές και διαθέτουν σύγχρονο συνεργείο.

Για την κατάσταση των εγκαταστάσεων έχουν σύμφωνα με πληροφορίες υποβληθεί σειρά υπηρεσιακών σημειωμάτων και εκθέσεων, αλλά η διοίκηση του δήμου φέρεται σαν να μην τα έλαβε ποτέ. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν υπό απαράδεκτες συνθήκες στην Ιερά Οδό, ενώ καθώς οι εγκαταστάσεις στη Ζοφριά δε λειτουργούν, η επένδυση, που πλήρωσαν οι Αθηναίοι, πάει χαμένη.

Ο δήμαρχος, όπως και ο αντιδήμαρχος, έχουν ενημερωθεί εγγράφως ότι στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Οδού "αν δε γίνουν οι αναγκαίες επισκευές ή και κατασκευές υπάρχουν μόνιμοι κίνδυνοι τόσο για εργατικά ατυχήματα όσο και για ζημιές του τροχαίου υλικού"! Γνωρίζουν ότι οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μηχανολογικού δουλεύουν σ' ένα χώρο που μοιάζει με παράγκες καταυλισμού, δεν έχει βαφτεί ποτέ, δε διαθέτει συστήματα θέρμανσης και εξαερισμού και μπάζει νερά καθώς δεν έχει στεγανοποιηθεί το δώμα του. Επίσης δε διαθέτει χώρους για τα επιμέρους επισκευαστικά συνεργεία. Κι όμως το εργοτάξιο της Ζοφριάς, που διαθέτει σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, με εργονομικό σχεδιασμό, παραμένει ανεκμετάλλευτο.

Το ίδιο έργο

Οι λογής αποσπασματικές, ρουσφετολογικού χαρακτήρα, ρυθμίσεις αποτελούν πια μόνιμο φαινόμενο. Στην περίπτωση μάλιστα της Διεύθυνσης Πρασίνου, που... αναδομήθηκε τελικά πρόσφατα, η οργισμένη αντίδραση του "Πανελλήνιου Συλλόγου Τεχνολόγων Γεωπονίας - Τροφίμων Δημοσίων Υπαλλήλων" είναι αποκαλυπτική: "Καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο για τέταρτη φορά μέσα στο '97 να ψηφίσει τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας, που όχι μόνο δεν εξασφαλίζει καλύτερη λειτουργία της υπηρεσίας πρασίνου, αλλά τη θέτει σε εσωτερική διαμάχη για το μοίρασμα των δραστηριοτήτων της σε κηποτεχνικό - κυρίως δραστηριότητα - και δασοπροστατευτικό τμήμα - ουσιαστικά ανύπαρκτο αντικείμενο".Είναι τυχαίο που ανατέθηκε το... άνευ αντικειμένου τμήμα, στον προϊστάμενο της ενιαίας μέχρι πρόσφατα υπηρεσίας Δ. Παπαδήμα και το κυρίως τμήμα ανέλαβε άλλοτε υφιστάμενός του;

Ο Σύλλογος Τεχνολόγων Γεωπονίας πάντως, προειδοποιούσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι το κείμενο - που ψήφισε τελικά η πλειοψηφία - ήταν "ελλιπές, γιατί δεν τεκμηριώνει τους λόγους που καθίσταται αναγκαία η τροποποίηση, απατηλό γιατί δεν παρουσιάζει τις πραγματικές ανάγκες λειτουργίας της υπηρεσίας που θα ασχολείται με το πράσινο, παιδαριώδες γιατί το μόνο που εμφανίζει είναι η σύγχυση, που επικρατεί στον συντάξαντα, για τη λειτουργία της υπηρεσίας".

"Οι προτάσεις για την τροποποίηση του Οργανισμού, συνεχίζει το έγγραφο του Συλλόγου, θα ήταν λογικό να προέρχονται, εκτός των τυχόν επιθυμιών της δημοτικής αρχής, και από τους βιώσαντες τη λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας, όπου υπηρετούν 40 περίπου τεχνολόγοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με ειδική αρμοδιότητα, οι οποίοι ουδέποτε ρωτήθηκαν ".

Βροχή παρατυπιών

Από εκεί και πέρα όλα είναι δυνατά. Σε κάποιες υπηρεσίες υπάρχει, σύμφωνα με υπάλληλο του δήμου, ένας προϊστάμενος ανά... τρεις ή τέσσερις εργαζόμενους! Αλλά δεν είναι μόνο η διάταξη του προσωπικού, που αντί να διευκολύνει τη δουλιά τους, την κάνει αναποτελεσματική. Λέγεται ότι εκδίδονται αποφάσεις για τη διαχείριση του προσωπικού όχι απ' τη διεύθυνση της υπηρεσίας, αλλά από τη διοίκηση του δήμου. Συγκροτούνται κατά το δοκούν οργανισμοί και ορίζονται θέσεις υπευθύνων χωρίς καμιά εισήγηση ή συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία. Αλλάζει το αντικείμενο εργασίας των ημερομίσθιων με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, αν και αυτό απαγορεύεται. Γίνονται δεκάδες μετακινήσεις υπαλλήλων, για ένα - δήθεν - εξάμηνο, που δεν... επιστρέφουν ποτέ στη θέση τους. Εως ότου η υπηρεσία να μην μπορεί να λειτουργήσει, ώστε να χρειαστεί να αναδομηθεί και στο τέλος να παραχωρηθεί σε κάποιον ιδιώτη να την αναμορφώσει για να γίνει... παραγωγική.

Ετσι καθώς οι εξωδημοτικοί παράγοντες θεωρούνται φαίνεται πιο αποτελεσματικοί από τους υπαλλήλους του δήμου, η προϊσταμένη της Δημοτικής Αστυνομίας Μ. Κωστάκου απομακρύνθηκε στη Διεύθυνση Αποθηκών και τη Δημοτική Αστυνομία διευθύνει ουσιαστικά ο Γ. Γκογκοζότος,τέως αξιωματικός της ΕΛΑΣ, αν και δεν είναι υπάλληλος του δήμου, αλλά σύμβουλος του δημάρχου. Οι αντιδράσεις της Διευθύντριας της Δημοτικής Αστυνομίας για τις εξελίξεις στην υπηρεσία, αντιμετωπίστηκαν ως παραίτηση και μετά από ένα διάστημα με εντολή του δημάρχου, η Μ. Κωστάκου υποβαθμίστηκε στη Διεύθυνση Αποθηκών.

Σε αυτό το σκηνικό αμφισβητείται έντονα και η αξιοπιστία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου - τόσο μεταξύ των εργαζομένων όσο και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο- το οποίο, λέγεται, λειτουργεί κυρίως με άνωθεν εντολές. Υπάλληλοι καταγγέλλουν συνοπτικές συνεδριάσεις όπου επικυρώνονται προειλημμένες αποφάσεις, αφού κάποια από τα μέλη του συμβουλίου, εισηγούνται σ' αυτό, λόγω της θέσης τους στο δήμο, τις αποφάσεις που καλούνται στη συνέχεια οι ίδιοι να εγκρίνουν ή να απορρίψουν... Σε πρόσφατο, άλλωστε, Δημοτικό Συμβούλιο αν και όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας, όπως και η δημοτική σύμβουλος Η. Βαλσαμάκη έθεσαν - με αφορμή την αντικατάσταση λόγω συνταξιοδότησης μελών του - το θέμα των νομικών αλλά και των δεοντολογικών κριτηρίων με τα οποία επιλέγονται τα μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, η παράταξη του Δ. Αβραμόπουλου υπερασπίστηκε τις επιλογές της επικαλούμενη ουσιαστικά την... πλειοψηφία της. Επί της ουσίας ποίησε, ως συνήθως, την νήσσαν!

Γεράσιμος ΤΡΥΦΩΝΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ