Τρίτη 16 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Η ιστορία του ΚΚΕ οδηγός στη δράση μας

Να κερδίσουμε χιλιάδες νέους με την ανατρεπτική πολιτική και ιδεολογία του ΚΚΕ

Στο χαιρετισμό του, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Σοφιανός, στην εκδήλωση για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τόνισε:

Φίλοι και φίλες, σύντροφοι και συντρόφισσες

Το ΚΣ της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, τα μέλη και τα στελέχη της, χαιρετίζουμε τη σημερινή γενέθλια μαχητική εκδήλωση για τα 80 χρόνια του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, του τιμημένου Κόμματος της εργατικής τάξης, του Κόμματός μας.

Η ιστορική διαδρομή του ΚΚΕ, μέσα από φωτιά και σίδερο, οι αγώνες του, πάντα μαζί με το λαό, για τα δικαιώματά του, οι θυσίες των καλύτερων παιδιών του σε αυτή την ηρωική πορεία, αποτελούν για τους νέους κομμουνιστές, ανεκτίμητη πολύτιμη παρακαταθήκη.

Κοιτάζοντας την ιστορία του ΚΚΕ, διαβάζουμε την ιστορία του λαϊκού μας κινήματος, μελετάμε την ιστορία της ταξικής πάλης, διαπιστώνουμε τον πρωτοπόρο ρόλο των κομμουνιστών, την αναντικατάστατη συμβολή του ΚΚΕ στην οργάνωση, ανάπτυξη και γιγάντωση των αγώνων του λαϊκού κινήματος και της νεολαίας.

Κοιτώντας την ιστορία του Κόμματός μας, βλέπουμε αυτό που και σήμερα προσπαθούν να κρύψουν: Ολη η ιστορία είναι μια συνεχής πάλη ανάμεσα στο λαό και την άρχουσα τάξη, ό,τι πρωτοπόρο σε αυτή την πάλη, ήταν πάντα το ΚΚΕ, γι' αυτό κάθε προσπάθειά της να συντρίψει το λαϊκό κίνημα είχε σα στόχο της, πρώτα και κύρια, την καρδιά του, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Ρίχνοντας το βλέμμα μας στην ιστορία του ΚΚΕ, περνούν από μπροστά μας ατέλειωτες σειρές πρωτοπόρων κομμουνιστών, ηρώων του λαϊκού μας κινήματος. Τιμάμε τους δεκάδες χιλιάδες ανώνυμους κομμουνιστές των μεγάλων προπολεμικών εργατικών αγώνων, τους αγωνιστές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ, τους ήρωες του Δεκέμβρη, τα νιάτα του Δημοκρατικού Στρατού, του μεγαλειώδους αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, τις γενιές που γέμισαν τα ξερονήσια και τις φυλακές. Οι δικοί μας ήρωες στον αγώνα για το δίκιο, για τα μεγάλα ιδανικά δε λυπήθηκαν τίποτα, κατέθεσαν το αίμα και τη ζωή τους παρακαταθήκη για το σήμερα και το αύριο, άνοιξαν το δρόμο που περπατάμε σήμερα όλοι εμείς, το δρόμο για το σοσιαλιστικό μέλλον του λαού μας.

Τέτοιες προσωπικότητες, αφιερωμένες στον αγώνα για τη λευτεριά και το δίκιο, για το σοσιαλισμό, μόνο το ΚΚΕ μπορούσε να διαμορφώσει, μόνο η κοσμοθεωρία του μπορούσε να εμπνεύσει, μόνο τα υψηλά ιδανικά του μπορούσαν να φλογίσουν τις καρδιές τους.

Η ιστορία μας αποτελεί οδηγό στη δράση μας, επιβεβαιώνει τη σιγουριά μας για την τελική νίκη της προόδου απέναντι στη συντήρηση και την οπισθοδρόμηση, για τη νίκη του δίκιου απέναντι στην αδικία, για τη νίκη του σοσιαλισμού και την κομμουνιστική προοπτική.

Μπορούμε να κερδίσουμε τη ζωή μας

Από την ιστορία του ΚΚΕ, από την ηρωική του διαδρομή, αντλούμε τη δύναμη και τη γενναιότητα της πάλης μας σήμερα. Γιατί η σημερινή εποχή, μπορεί να μην έχει τα χαρακτηριστικά άλλων εποχών, απαιτεί, όμως, γενναιότητα και καθημερινό "ηρωισμό". Η δική μας γενναιότητα κρίνεται κάθε μέρα, στους αγώνες, στις μάχες που δίνουμε για την υπεράσπιση των συμφερόντων της νεολαίας, δίπλα στο Κόμμα μας, με όπλο την πολιτική του.

Η ζωή επιβεβαιώνει την ορθότητα της απόφασης του Κόμματός μας, το 1968, στα μαύρα χρόνια της δικτατορίας, για την ίδρυση της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας.

30 χρόνια τώρα, η ΚΝΕ, η νεολαία του ΚΚΕ, έχει βάλει τη σφραγίδα της στο νεολαιίστικο κίνημα και τις κατακτήσεις των νέων στη χώρα μας. Με την πολιτική και ιδεολογική καθοδήγηση του ΚΚΕ, συνεχίζοντας τις ηρωικές παραδόσεις της ΟΚΝΕ και της ΕΠΟΝ, απευθυνόμαστε πλατιά στη νεολαία, επιδιώκουμε να αναπτύξουμε σταθερούς, αγωνιστικούς, πολιτικούς δεσμούς μαζί της. Λέμε καθαρά στη νέα γενιά ότι οι αγώνες της μπορούν να σημειώσουν επιτυχίες, μπορεί να κατακτήσει τη ζωή που της ανήκει, μόνο αν συνδέσει τους σκοπούς και τις τύχες της με τις επαναστατικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, που επικεφαλής τους βρίσκεται η εργατική τάξη και το Κόμμα της, το ΚΚΕ.

Βλέπουμε με σιγουριά το παρόν, με αισιοδοξία το μέλλον. Στηριγμένοι στην πορεία, με σταθερό προσανατολισμό την ανάπτυξη της μαζικής δράσης, με την πολιτική και ιδεολογική υπεροχή που μας δίνει η καινοτόμα θεωρία του μαρξισμού - λενινισμού, η ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ, η Οργάνωσή μας ενισχύει τις θέσεις της μέσα στη νεολαία, δυναμώνει τη συγκρότησή της, μαζικοποιείται σταθερά, επηρεάζει και κερδίζει νεανικές συνειδήσεις.

Αυτό που υποσχόμαστε, μπροστά στα 80 χρόνια, είναι: Να κερδίσουμε χιλιάδες νέους με την ανατρεπτική πολιτική και ιδεολογία του ΚΚΕ, με την ομορφιά και τη δυναμική της οργανωμένης πάλης, να κατακτήσουμε νέες θέσεις στην καρδιά της νέας γενιάς.

Μαζί με το Κόμμα μας, στη νεολαία, για την Αντεπίθεση του νεολαιίστικου κινήματος, για το Μέτωπο της πάλης και της νίκης.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ

ΖΗΤΩ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τιμή στον καπετάν Γιώτη, 14 χρόνια από το θάνατό του(2019-06-03 00:00:00.0)
Στη Θεσσαλονίκη 19 Νοέμβρη με 19 Δεκέμβρη(2008-11-16 00:00:00.0)
«Είμαστε το Κόμμα του μέλλοντος και το μέλλον ανήκει στη νεολαία!»(2008-09-20 00:00:00.0)
Αντλούμε διδάγματα, εφορμούμε στο μέλλον(2008-09-18 00:00:00.0)
Κομμουνιστική απάντηση στους καπιταλιστές(1997-11-15 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1997-05-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ