Κυριακή 14 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Νέο δάνειο για χάρη του Καφφέ

Νέο δάνειο, ύψους 350 εκατομμυρίων δραχμών, εξασφάλισε η δημοτική αρχή της Λάρισας, από τη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης - Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΛ).

Η απόφαση για την παροχή του δανείου ελήφθη από την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΛ, στο οποίο προεδρεύει ο δήμαρχος Χρ. Καφφές.

Σε ανακοίνωσή της για το θέμα, η "Συνεργασία για τη Λάρισα" επισημαίνει: "Τελικά, αυτό που φοβόμασταν έγινε. Ο δήμαρχος κ. Καφφές, αφού χρεοκόπησε το δήμο, βάζει τώρα χέρι και στη ΔΕΥΑΛ, παραβιάζοντας κάθε λογική χρηστής διοίκησης, ακόμη και τον ίδιο το νόμο. Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΛ την Πέμπτη 11/12/97, μετά από εισήγηση του προέδρου του ΔΣ της επιχείρησης κ. Καφφέ, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να δοθούν στο δήμο 350 εκατ. δραχμές από κέρδη της επιχείρησης, για κοινωφελή έργα. Μόνο που η επιχείρηση, σύμφωνα με το νόμο και τον αναγκαίο απολογισμό του 1996, έχει ζημιά 107 εκατ. δραχμές και δεν έχει κέρδη για διάθεση. Ας σημειωθεί ότι, τόσο ο διευθυντής της επιχείρησης, όσο και ο προϊστάμενος της οικονομικής υπηρεσίας, δε συμφώνησαν με την εισήγηση του κ. δημάρχου, αφού πράγματι, δεν είναι νόμιμη μια τέτοια απόφαση.

Επειδή, εκτός από τα 350 εκατ., μέσα στο 1997 η ΔΕΥΑΛ διέθεσε ακόμη 90 εκατ. περίπου για κοινωφελή έργα, υποτίθεται, από τα κέρδη, συνολικά θα διατεθούν 440 εκατ. για "κοινωφελή έργα" μέσα στο 1997 κι ας έχει η επιχείρηση ζημιά. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι, εκτός από τη νομική πλευρά του θέματος, υπάρχει μείζον πολιτικό θέμα.

Είναι γνωστό ότι ο δήμος είναι καταχρεωμένος από αλόγιστη σπατάλη και κακή διαχείριση και γι' αυτό προσφεύγει στο ταμείο της ΔΕΥΑΛ, για να βγει προσωρινά από το οικονομικό αδιέξοδο. Ο κ. δήμαρχος εισηγείται και η πλειοψηφία του ΔΣ τη ΔΕΥΑΛ αποφασίζει να διαθέσει, από ανύπαρκτα κέρδη, 350 εκατ. για "κοινωφελή έργα". Εχουμε τη γνώμη ότι οι Λαρισαίοι που πληρώνουν για ύδρευση και αποχέτευση έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να σταματήσουν αυτή την αλλοπρόσαλλη πολιτική, που, σε τελική ανάλυση, στρέφεται ενάντια στα συμφέροντά τους".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ