Κυριακή 14 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Αρχίζουν οι κινητοποιήσεις

Αλλάζει τακτική η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ)- κάτω από την πίεση της όξυνσης των προβλημάτων και του ξεσπάσματος των κινητοποιήσεων - προκηρύσσοντας την ερχόμενη βδομάδα δύο κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει την Τρίτη 16 Δεκέμβρη συγκέντρωση, ώρα 10πμ, στο άγαλμα του Βενιζέλου και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Στην Αθήνα θα γίνει στις 17 Δεκέμβρη συγκέντρωση, ώρα 10.30πμ, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και πορεία στη Βουλή. Η ΕΣΑΕΑ, μετά την πορεία στην Αθήνα, ζητεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Η "Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση" των ατόμων με ειδικές ανάγκες, καλεί τους ίδιους, τους γονείς και κηδεμόνες τους, να αξιοποιήσουν αυτές τις κινητοποιήσεις της ΕΣΑΕΑ για την προβολή των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική που θέλει τα ΑΜΕΑ να ζουν στο περιθώριο έρμαια της φιλανθρωπίας, της εμπορευματοποίησης και ρουσφετολογικής εκμετάλλευσης των αναγκών τους. Τους καλεί να καταδικάσουν με τη συμμετοχή τους τον αντιλαϊκό - αντιαναπηρικό προϋπολογισμό του 1998, που στο όνομα των δεικτών του Μάαστριχτ και του Προγράμματος Σύγκλισης, συρρικνώνει τις δαπάνες για πρόνοια, υγεία και παιδεία.

Ο Χ. Χουρδάκης, μέλος του ΔΣ της ΕΣΑΕΑ και εκπρόσωπος της ΕΣΚ των ΑΜΕΑ, καλεί τα άτομα με ειδικές ανάγκες να καταδικάσουν, με την αγωνιστική συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις, την κυβερνητική πλειοψηφία της ΕΣΑΕΑ που ουσιαστικά χρησιμοποιείται σαν μοχλός περάσματος της κυβερνητικής πολιτικής."Οι κινητοποιήσεις που προκηρύσσει η ΕΣΑΕΑ - τονίζει - δε θα γίνουν το άλλοθι για τις τεράστιες ευθύνες της, πολύ περισσότερο δε θα λειτουργήσουν σαν βαλβίδες εκτόνωσης των αγωνιστικών διαθέσεων και της αγανάκτησης των ΑΜΕΑ και των γονέων και κηδεμόνων. Καλούμε τα ΑΜΕΑ να πάρουν τις κινητοποιήσεις αυτές στα χέρια τους και να τις περιφρουρήσουν με τη μαζικότητα και την αγωνιστικότητά τους".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ