Σάββατο 13 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Μια ουσιαστική παρέμβαση στο μείζον πρόβλημα των ναρκωτικών έκανε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,σε μια συνέντευξη - συζήτηση που είχε στο στούντιο του "ΣΚΑΪ 100,4" με το δημοσιογράφο Κ. Τσαρούχα και συνομιλία με ακροατές του σταθμού.

Η Αλ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι κοινωνικό, οικονομικό και, σε τελική ανάλυση, πολιτικό πρόβλημα. Οτι οι ρίζες που το προκαλούν ανάγονται στις συνθήκες ζωής της νεολαίας και γενικότερα του εργαζόμενου λαού, ενώ έχουν να κάνουν και με το κέρδος των ναρκεμπόρων. Τόνισε πόσο επικίνδυνος είναι ο "θόρυβος" για το διαχωρισμό των ναρκωτικών και την αποποινικοποίηση των λεγόμενων "μαλακών". Κατάγγειλε τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου για νομιμοποίηση του χασίς και επανέλαβε την κατηγορηματική θέση του ΚΚΕ ενάντια σε κάθε διαχωρισμό και την αποποινικοποίηση.

Αναφέρθηκε στα ανεπαρκή μέτρα της κυβέρνησης, τόσο σχετικά με την πρόληψη, όσο και με τη θεραπεία των εξαρτημένων ατόμων και τόνισε ότι το ΚΚΕ αγωνίζεται για τη στήριξη των θεραπευτικών κοινοτήτων. Ακόμα, σημείωσε την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης των ατόμων που αποθεραπεύονται και ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για την επανένταξή τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ