Κυριακή 7 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Στη μνήμη της παλαίμαχης κομμουνίστριας ΛΟΥΛΑΣ ΛΟΓΑΡΑ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κολωνού, 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Σταυρούλα Θ. Παπαϊωάννου, αντιστασιακή

* * *

λ18

Στη μνήμη των αγωνιστών γονιών μας ΣΤΑΘΗ και ΖΩΗΣ ΜΟΣΧΟΒΑΚΗ,προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Εύδηλου Ικαρίας, 30.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Δέσποινα, Νίκος, Κούλα

* * *

λ9

Πέρασαν 10 χρόνια από το θάνατο της αγαπημένης μας ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΡΩΜΥΛΙΟΥ.Στη μνήμη της, προσφέρουμε 5.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Αρέθουσας Ικαρίας, για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Ο σύζυγος Δημήτρης Ρωμύλος

Τα παιδιά Φρόσω, Κατερίνα και τα εγγόνια

  • Στη μνήμη και αντί για μνημόσυνο της αξέχαστης αδελφής μας Καλλιόπης Ρωμυλίου,μέλους του ΚΚΕ και αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Αρέθουσας, 20.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Βαγγέλης, Φίλιππος, Ορέστης και Βασίλης Πορτέλλος

* * *

λ9

Στη μνήμη του αξέχαστου συζύγου μου ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΤΡΙΠΟΔΗ,από τα ιδρυτικά μέλη του ΕΑΜ Ικαρίας, ο οποίος από τα εφηβικά του χρόνια αγωνιζόταν για τα ιδανικά του κόμματός του ως το τέλος της ζωής του, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Αρέθουσας, 5.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Πολυξένη Τριπόδη

* * *

λ9

Στη μνήμη του ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΑΡΝΑΒΑ, μέλους του ΚΚΕ, η σύζυγός του Ελισάβετ Καρναβά προσφέρει 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δάφνης Ικαρίας.

* * *

λ9

Στη μνήμη και αντί για μνημόσυνο του ΣΙΔΕΡΗ ΚΑΡΝΑΒΑ, μέλους του ΚΚΕ, η σύζυγός του Μαρία Καρναβά πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Δάφνης, 30.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

Ο Μιχάλης Τσακλίδης προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Πανεπιστημιακών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, 150.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, στη μνήμη των γονιών του και των φίλων του Δ. ΤΖΟΡΠΑ, αξιωματικού του ΔΣΕ, Α. ΚΑΖΑΝΤΣΙΑΝ, στελέχους του ΚΚΕ, Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΛΑ και Π. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ.

* * *

λ27

Στη μνήμη των αγωνιστών ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΗ,ΘΩΜΑ ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΗ,ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΡΙΑΡΟΥ και ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΗ,μελών του ΚΚΕ, που αγωνίστηκαν ως το τέλος της ζωής τους για έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο, μέλη και φίλοι της ΚΟΒ Εύδηλου Ικαρίας προσφέρουν 30.000 δρχ. για τους 80χρονους αγώνες του ΚΚΕ.

* * *

λ9

Με τη συμπλήρωση 14 χρόνων από το χαμό του ΕΛΑΣίτη ΚΩΣΤΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ, μέλους του ΚΚΕ, η σύζυγος Καλλιόπη Βούλγαρη και τα εφτά παιδιά του προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Φούρνων Ικαρίας, 35.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

Ο Κώστας Βαγενάς από το Τορόντο του Καναδά προσφέρει 100 δολάρια για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, στη μνήμη του πατέρα του ΘΑΝΑΣΗ Ν. ΒΑΓΕΝΑ,του θείου του ΑΝΤΡΕΑ ΣΑΜΑΡΑ από την Καρυά Ολύμπου και του ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΓΚΟΥΘΑ,καθώς και στη μνήμη των θείων του ΓΙΑΝΝΗ και ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΑΡΑ.

* * *

Στη μνήμη του γιου μου ΠΑΝΟΥ Α. ΒΟΤΣΑΪΤΗ,προσφέρω στο "Ριζοσπάστη" 20.000 δρχ.

Ανδρέας Βοτσαϊτης

* * *

λ9

Στη μνήμη του ΓΕΝΝΑΙΟΥ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ,που πέθανε στις 8 Δεκέμβρη 1988, η συντρόφισσά του Λίτσα προσφέρει 50.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.* * *

λ9

Στη μνήμη του αξέχαστου γιου μας ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΝΤΖΙΛΩΝΗ,μέλους του ΚΚΕ, που έφυγε πρόωρα από κοντά μας, των γονιών μας ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΕΥΑΝΘΙΑΣ ΤΣΙΝΤΖΙΛΩΝΗ,αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ και των αδελφών μας ΣΤΕΡΓΙΑΝΗΣ ΤΣΙΝΤΖΙΛΩΝΗ, που σκοτώθηκε πολεμώντας από τις γραμμές του ΔΣΕ, της ΑΓΟΡΙΤΣΑΣ Τσιντζιλώνη - ΚΑΛΥΒΑ,μέλους του ΚΚΕ, μαχήτριας του ΔΣΕ που πέθανε πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία και της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ Καραγιάννη - ΖΗΚΑ,μέλους του ΚΚΕ, που πέθανε πριν από τον επαναπατρισμό της, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Κάτω Ιλισίων, 50.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ. Χρήστος και Στεργιανή Τσιντζιλώνη

* * *

Η Ευαγγελία Τσαντέ προσφέρει 5.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Εύδηλου Ικαρίας, στην Οικονομική Εξόρμηση για τα 80χρονα του ΚΚΕ στη μνήμη της μητέρας της και του συζύγου της ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΣΑΝΤΕ.

* * *

Η Δέσποινα Μαυρογιώργη προσφέρει 5.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Εύδηλου Ικαρίας, για τα 80χρονα του ΚΚΕ, στη μνήμη του συντρόφου της στη ζωή και στους αγώνες ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΗ,καθώς και στη μνήμη των αδελφών του και των νεκρών αγωνιστών από την Ικαρία, που στάθηκαν αταλάντευτοι κοντά στο ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη των γονιών της, των αδελφών της και του συζύγου της, η Γ. Ν. Α. προσφέρει για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω του "Ριζοσπάστη", 50.000 δρχ.

* * *

λ9

Πέρασαν 4 χρόνια ΘΑΝΑΣΗ μας, από τότε που στον ανθό της νιότης σου έφυγες για πάντα από κοντά μας τόσο ξαφνικά και απρόοπτα. Η βαριά θλίψη και η αξέχαστη θύμησή σου μας συνοδεύει κάθε ώρα, κάθε στιγμή, στο κάθε βήμα της ζωής μας. Ξανά, σου φέραμε πολλά λουλούδια. Είμαστε όλοι εδώ. Ποτέ δε θα σε ξεχάσουμε.

Η γυναίκα σου Λίτσα, η κόρη σου Παρασκευή, ο γιος σου Γιώργος

Οι γονείς και τ' αδέρφια. Τα ανίψια σου, όλοι οι συγγενείς και φίλοι.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 20.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω του "Ριζοσπάστη".

Η οικογένειά του

* * *

λ9

Πέρασαν 11 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Π. ΚΑΡΑΣΤΡΑΤΗΣ,μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Η σύζυγός του Δέσποινα

Τα παιδιά του Αθηνά και Τάκης

* * *

Στη μνήμη του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΑΒΛΑ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, οι σύντροφοι και συναγωνιστές του πρόσφεραν, μέσω ΚΟΒ "Αγ. Παύλου" - Βάθης, 3.000 δρχ. για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ.

* * *

Η Θεοδώρα Αναστασιάδου από τη Γερμανία προσφέρει 100 μάρκα, μέσω ΚΟ Γερμανίας, για τα 80χρονα του ΚΚΕ στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης παππούδων της ΟΝΟΥΦΡΙΟΥ και ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ και ΓΙΟΡΙΚΑ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗ,καθώς και στη μνήμη της θείας της ΜΑΡΙΑΣ (Χάρης), ΕΛΑΣίτισσας και μαχήτριας του ΔΣΕ.

* * *

Συμπληρώθηκαν 4 μήνες από τότε που έφυγε για πάντα από κοντά μας η πολυαγαπημένη μας ΣΤΕΛΑ Θ. ΠΑΠΑΓΟΠΟΥΛΟΥ.

Στη μνήμη της, αντί για μνημόσυνο και για τη γιορτή της προσφέραμε, μέσω ΚΟΒ Νέας Σμύρνης, 100.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Ο σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια της

* * *

Ο αγωνιστής Τιμόθεος Γεράκης,μέλος της ΝΕ Ικαρίας - Φούρνων, συνταξιούχος, πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Φραντάτου, μια μηνιάτικη σύνταξη 107.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών από την Ικαρία.* * *

Οι αγωνιστές Σταμάτης και Αντιγόνη από το Φραντάτο Ικαρίας προσφέρουν 50.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Φραντάτου, στη μνήμη των νεκρών από την Ικαρία που έπεσαν στους αγώνες του ΚΚΕ, το οποίο και οι ίδιοι υπηρέτησαν με συνέπεια.

* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου αδερφού μου ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΡΟΥΣΤΑ,αγωνιστή του ΚΚΕ, προσφέρω στην ΚΟΒ Δάφνης Ικαρίας 5.000 δρχ.

Δ. Ρουστάς

* * *

Στη μνήμη των γονιών και του αδελφού μου ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥΡΟΓΙΩΡΓΗ,μαχητή του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε το 1949 στη Σάμο, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Εύδηλου, 3.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Ηλίας Μουρογιώργης

* * *

Στη μνήμη του ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΒΟΥΡΙΑΡΗ,τον οποίον εκτέλεσαν Γερμανοί το Μάη του 1943 στη Γούβες Εύβοιας, οι αδελφές του Πόπη και Φιλιώ Καβουριάρη πρόσφεραν, μέσω ΚΟΒ Εύδηλου Ικαρίας, 15.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

Ο Σίμος Γιάκας πρόσφερε 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ Εύδηλου για τα 80χρονα του ΚΚΕ, στη μνήμη της γυναίκας του ΣΕΒΑΣΤΗΣ και της κόρης του ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ.

* * *

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του θείου μου ΝΙΚΟΛΑ Γ. ΑΣΛΑΝΗ, ναυτικού, ο οποίος με αγάπησε και με προστάτεψε σαν δικό του παιδί, προσφέρω 25.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Προσφυγικών Καλλιθέας, στο ΚΚΕ για τα 80 χρόνια της ιστορίας του.

Αικατερίνη Αχ. Ασλάνη

* * *

λ9

Στις 6 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από το θάνατο του παλαίμαχου κομμουνιστή ΠΑΝΑΓΗ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ.Γεννήθηκε το 1906 στα Ραζάτα Κεφαλονιάς. Εφηβος εντάχθηκε στο ΚΚΕ. Πήρε μέρος στους ταξικούς αγώνες του Μεσοπολέμου. Πολέμησε τους κατακτητές, πιάστηκε και δραπέτευσε από στρατόπεδο αιχμαλώτων στη Θεσσαλονίκη. Συνέχισε τη δράση του ως μαχητής του ΕΛΑΣ σε όλη τη διάρκεια της Κατοχής και τραυματίστηκε στη μάχη της Καισαριανής.

Μαχητής του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, πιάνεται και εκτοπίζεται στη Λήμνο και το Μακρονήσι.

Συνέχισε τη δράση του από τις γραμμές της προδικτατορικής ΕΔΑ και στη συνέχεια του ΚΚΕ, πιστός ως το τέλος της ζωής του στα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Βασιλική και τα παιδιά του προσφέρουν 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λόφου Αξιωματικών.

* * *

Πρόσφατα έφυγε από κοντά μας για πάντα ο αλησμόνητος σύντροφός μας και αξέχαστος αγωνιστής του ΚΚΕ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ.Για λόγους υγείας, δεν μπορέσαμε να παραβρεθούμε στην κηδεία του.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Γλυκών Νερών, 10.000 δρχ. για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ.

Οικογένεια Νικολάου και Ευσταθίας Θεοχάρη

* * *

λ27

Στη μνήμη των αδελφών μου αγωνιστών: ΠΑΝΑΓΗ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ,ΑΝΝΑΣ Παπαδάτου - ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΥ και ΑΛΙΚΗΣ Παπαδάτου - ΛΥΓΟΥΡΗ,προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

  • Για τα 80χρονα της μεγάλης γιορτής του ΚΚΕ προσφέρω 100.000 δρχ. και στον ακούραστο "Ριζοσπάστη", 100.000 δρχ. για τους μελλοντικούς αγώνες εθνικής κυριαρχίας, δημοκρατίας, ειρήνης και καλύτερη ζωή για όλους τους εργαζόμενους.

Αλέκος Παπαδάτος

* * *

λ9

Στις 6 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μου σύζυγος ΜΑΡΙΚΑ ΑΔΑΜΙΔΗ.

Στη μνήμη της, προσφέρω 40.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λευκώνας Σερρών και 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Παναγιώτης Αδαμίδης

* * *

λ9

Στις 25 Νοέμβρη 1997 πέθανε ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΓΕΛΑΔΑΡΑΣ.Γεννήθηκε στο χωριό Αμυγδαλιές Γρεβενών το 1927. Ολη η οικογένειά του πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Ο ίδιος ήταν ΕΠΟΝίτης. Ο μεγαλύτερος αδελφός του Φώτης, αντάρτης του ΕΛΑΣ και μαχητής του ΔΣΕ, σκοτώθηκε στον Εμφύλιο.

Στη μνήμη του και αντί στεφάνι στον τάφο του, πρόσφεραν για τα 80χρονα του ΚΚΕ: Ο Σωτήρης και η Ελευθερία Ζέλκα 6.000 δρχ. και οι φίλοι του αντιστασιακοί Θεόδωρος Γκοτζαμάνης και Γεώργιος Καλαμπόκας από 1.000 δρχ. ο καθένας, μέσω ΚΟΒ Ηλιούπολης Εύοσμου.

* * *

Στη μνήμη της θείας μας ΘΕΟΔΟΣΙΑΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ, προσφέρουμε 50.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καραβόσταμου Ικαρίας.

Μανόλης και Λέλα Κούβαρη

* * *

Η Ελευθερία Δαβίου προσφέρει 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Δάφνης, για τα 80χρονα του ΚΚΕ, τιμώντας τους ανθρώπους που εργάζονται για την ειρήνη και το καλό της ανθρωπότητας.

* * *

Στη μνήμη του ΚΛΕΑΝΘΗ ΜΑΝΟΛΗ, και προς τιμήν των 80χρονων του ΚΚΕ, η σύζυγός του Αικατερίνη και η κόρη του Ευγενία πρόσφεραν, μέσω ΚΟ Ικαρίας, 15.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη όσων έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδας, προσφέρω μέσω ΚΟΒ Ανω Ιλισίων 100.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση προς τιμήν των 80χρονων του ΚΚΕ.

Φωτεινή Κουκή - Παπαναστασίου


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ