Σάββατο 29 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Αύριο, 30 Νοέμβρη, συμπληρώνονται 14 χρόνια από το θάνατο του ΚΩΣΤΑ ΚΗΠΟΥΡΟΥ (Μαλέτσικου). Γεννήθηκε το 1914 στην Τσαρίτσανη Ελασσόνας. Το 1936 εντάχθηκε στην ΟΚΝΕ. Πολέμησε στο Αλβανικό Μέτωπο με το βαθμό του λοχία - διοικητή διμοιρίας και τραυματίστηκε. Από τους πρώτους στην Εθνική Αντίσταση, ήταν σύνδεσμος ανάμεσα στο αρχηγείο Θεσσαλίας του ΕΛΑΣ και την ΚΟ Λάρισας και καπετάνιος τάγματος στο 36ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ.

Μετά τη Βάρκιζα ήταν σύνδεσμος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ με το ΠΓ και με την ένταση της τρομοκρατίας αναγκάστηκε να καταφύγει και πάλι στο βουνό.

Διοικητής τάγματος του ΔΣΕ στον εμφύλιο, τραυματίστηκε και πάλι στη μάχη της Φλώρινας. Πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη από τα τέλη του 1949, εκλέχτηκε αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Προσφύγων.

Στο 8ο Συνέδριο του ΚΚΕ εκλέχτηκε αναπληρωματικό μέλος της ΚΕ.

Μετά τον επαναπατρισμό του, δούλεψε στην Πανελλήνια Ενωση Επαναπατρισθέντων Πολ. Προσφύγων, της οποίας εκλέχτηκε αντιπρόεδρος.

Στη μνήμη του η οικογένειά του πρόσφερε 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 100.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

Κλείνουν 40 μέρες από τον ξαφνικό θάνατο του αγωνιστή ΤΑΣΟΥ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ.Από τα εφηβικά χρόνια του, στη Θεσσαλονίκη, εντάχθηκε στο αριστερό προοδευτικό κίνημα. Το 1955 γίνεται μέλος του ΚΚΕ, τίτλο που κράτησε έως το τέλος της ζωής του, και παρέμεινε πιστός στα ιδανικά και στις θέσεις του. Το 1964 μετανάστευσε στη Γερμανία, όπου συμμετείχε ενεργά στην αντιδικτατορική πάλη, από τις γραμμές της ΚΟ Γερμανίας, και στο μεταναστευτικό κίνημα. Διαπαιδαγώγησε στα ιδανικά του Κόμματός του τα δυο παιδιά του. Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη το 1991 και εντάχθηκε στην ΚΟ Ξηροκρήνης και αργότερα στην ΚΟ Ευόσμου.

Στις 29 Οκτώβρη 1997 χάσαμε ξαφνικά σε ηλικία 63 χρόνων, τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και σύντροφο.

Την Κυριακή 7 Δεκέμβρη στις 10.30 π.μ. στην εκκλησία του Ευαγγελισμού Εύοσμου Θεσσαλονίκης θα γίνει το μνημόσυνό του.

Στη μνήμη του και προς τιμή των 80χρονων του ΚΚΕ, προσφέρουμε στην ΚΟ Θεσσαλονίκης 50.000 δρχ.

Η σύζυγος και τα παιδιά του

* * *

λ9

Αύριο, Κυριακή 30 Νοέμβρη στις 9.30 π.μ. στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα Πεύκης, θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΒΑΖΟΥ.Γεννήθηκε το 1921. Καταγόταν από τη Μικρά Ασία. Με τη μικρασιατική καταστροφή ήρθε με την οικογένειά του στην Ελλάδα και ζούσαν στον προσφυγικό καταυλισμό της Καισαριανής. Πέρασε δύσκολα παιδικά και εφηβικά χρόνια και γνώρισε από κοντά τη φτώχεια και την εκμετάλλευση. Στην κατοχή εντάχθηκε στο ΕΑΜ και αργότερα πέρασε στον ΕΛΑΣ και στην ΟΠΛΑ Βορείων Προαστίων. Πιάστηκε και εξορίστηκε στο Μακρονήσι για δυόμισι χρόνια. Στα χρόνια που ακολούθησαν, δεν έπαψε να αγωνίζεται σαν δραστήριο μέλος του ΚΚΕ, έως το θάνατό του.

Πέθανε στις 25 Οκτώβρη 1997 σε ηλικία 76 χρόνων.

Στη μνήμη του και για τα 80χρονα του ΚΚΕ, του Κόμματος το οποίο τίμησε και αγωνίστηκε για τα ιδανικά του, τα παιδιά του Θεόφιλος, Αγάπη και Ειρήνη πρόσφεραν 50.000 δρχ.

* * *

Ο Σταύρος Κόκκινος πρόσφερε 30.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" στη μνήμη των γονιών του ΓΡΗΓΟΡΗ και ΟΥΡΑΝΙΑΣ και προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του αδελφού μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΝΟΥ,αντάρτη του ΕΛΑΣ, που σκοτώθηκε το 1944 σε μάχη με Γερμανούς και για τα 80χρονα του ΚΚΕ, προσφέρω 20.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή του ΔΣΕ ΑΝΤΩΝΗ Κ. ΜΕΪΝΤΑΝΑ από τη Δάφνη Αιγιαλείας, που εκτελέστηκε το 1949 σε ηλικία 35 χρόνων, προσφέρω για τα 80χρονα του ΚΚΕ στην Οικονομική Εξόρμηση 10.000 δρχ.

Ο αδερφός του Σωτήρης Μεϊντανάς

* * *

λ9

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ Β. ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ,μέλος του ΚΚΕ, γεννήθηκε το 1916 στο Μαυρίκι Αιγιαλείας. Πήρε μέρος στον πόλεμο του 1940-41, στην κατοχή οργανώθηκε στο ΕΑΜ, κρατήθηκε στη φυλακή από το 1945 έως το 1958 και πέθανε πρόσφατα, στις 20 Οκτώβρη 1997.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50.000 δρχ. για το "Σπίτι του Αγωνιστή".

Τα ανίψια του Βασίλης Λ. Κορομηλάς, Φωτεινή Κουλουρίδη - Μπαλικούρα, Γεωργία Μεϊντανά και Παναγιώτης Ρούβαλης

* * *

Στη μνήμη του συζύγου μου ΑΝΔΡΕΑ ΣΙΑΜΠΑΛΗ,καθώς και στη μνήμη των θείων μου ΘΑΝΑΣΗ και ΠΕΤΡΟΥ ΖΗΚΟΣΤΑΘΗ προσφέρω στην Οικονομική Εξόρμηση 30.000 δρχ.

Ερ. Σιαμπαλή

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΑΟΥΚΑ,μέλους του ΚΚΕ έως το θάνατό του, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στην ΚΟ Ναυτεργατών για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Ελένη και Μιχάλης Μάλλης


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org