Σάββατο 29 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΥΜΠΙΚ ΚΕΤΕΡΙΝΓΚ
Αποκλείεται κάθε προοπτική ανάπτυξης

Με "κομμένα τα φτερά" - όπως και η "Ολυμπιακή Αεροπορία" - θα μετακομίσει στο νέο αεροδρόμιο Σπάτων και η θυγατρική της εταιρία "Ολύμπικ Κέτερινγκ". Η αποικιοκρατική σύμβαση, που υπέγραψε η κυβέρνηση με τους Γερμανούς της "Χόχτιφ", όχι μόνο αποκλείει κάθε προοπτική ανάπτυξης του Κέτερινγκ, αλλά αντίθετα οδηγεί την εταιρία σε συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της προς όφελος των ιδιωτικών επιχειρήσεων κέτερινγκ.

Κι όλα αυτά, όταν η "Ολύμπικ Κέτερινγκ" βρίσκεται σε κερδοφορία μετά την επαναφορά των μετοχών της στο Δημόσιο και είναι σε θέση να αυτοχρηματοδοτήσει και τη μετεγκατάστασή της στα Σπάτα, αλλά και οποιοδήποτε άλλο επενδυτικό πρόγραμμα. Αντί αυτών, όμως, η κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας, μέσω της εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο, και την εφαρμογή ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων στη λειτουργία της, με στόχο τη σταδιακή μείωση προσωπικού και την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, με την καθιέρωση της μερικής απασχόλησης.

Τα παραπάνω συνάγονται από την ενημέρωση που έκανε χτες στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής το Σπύρο Στριφτάρη,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο διευθυντής Τροφοδοσίας της "Ολύμπικ Κέτερινγκ" Θαν. Κατσούδας.Το διευθυντικό στέλεχος επισήμανε ότι η εταιρία βρίσκεται στην καλύτερή της περίοδο και ότι έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι η συνεργασία με την "Ολυμπιακή" δεν είναι η καλύτερη δυνατή, λέγοντας ότι "η μαμά μάς χρωστά πολλά". Ανέφερε ότι είναι έτοιμο το σχέδιο για τη μετεγκατάσταση του Κέτερινγκ στα Σπάτα, τονίζοντας, ωστόσο, ότι το κυρίαρχο ζήτημα είναι αν η εταιρία θα "πάει επί ίσοις όροις στο νέο αεροδρόμιο" με τους ανταγωνιστές της. Για το θέμα αυτό είπε ότι η "Ολύμπικ Κέτερινγκ" στα Σπάτα θα έχει μόνο την τροφοδοσία αεροσκαφών, ενώ διερωτήθηκε τι θα γίνει με όλες τις άλλες δραστηριότητες (εκμετάλλευση κυλικείων, επίγεια εξυπηρέτηση κλπ.), οι οποίες θα εκχωρούνται από τους Γερμανούς με πλειοδοτικούς διαγωνισμούς. Κατά τα άλλα, ο Αθαν. Κατσούδας ανέφερε ότι για το επενδυτικό πρόγραμμα του 1998 εξασφαλίστηκαν 2 δισ. δρχ., εκ των οποίων τα 800 εκατ. δρχ. είναι ίδιοι πόροι. Απ' αυτά, 200 εκατ. δρχ. θα διατεθούν για μηχανολογικό εξοπλισμό και τα υπόλοιπα 600 εκατ. δρχ. θα προστεθούν στα 3 δισ. δρχ., που υπάρχουν για τη μετεγκατάσταση της "Ολύμπικ Κέτερινγκ" στα Σπάτα.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, μετά την ενημέρωση, περιόδευσε στους χώρους δουλιάς, ενώ ο Σπ. Στριφτάρης,μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων, μεταξύ άλλων, έφερε συγκεκριμένα παραδείγματα για το πώς η κυβέρνηση βάζει τις δημόσιες επιχειρήσεις να δουλεύουν προς όφελος των ιδιωτών, κατέκρινε τη σημερινή λειτουργία του δημόσιου τομέα και πρόβαλε τις θέσεις του Κόμματος, για μια διαφορετική λειτουργία του, στην υπηρεσία των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ