Τρίτη 25 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρέμβαση στο Ευρωκοινοβούλιο

Ερώτηση κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Βασ. Εφραιμίδης

Τη νέα αυταρχική ενέργεια των αρχών σε βάρος του λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα, καταγγέλλει με Ερώτησή του στην Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Βασίλης Εφραιμίδης και την καλεί να καταδικάσει την απόφαση των αστυνομικών αρχών, να απαγορεύσουν την ελεύθερη κυκλοφορία και τη συνάθροιση άνω των 5 ατόμων στην περιοχή των Κοινοτήτων Ολυμπιάδας και Βαρβάρας Χαλκιδικής.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ καλεί την Επιτροπή να ζητήσει την άμεση άρση αυτών των απαράδεκτων αντιδημοκρατικών μέτρων. Στα μέτρα αυτά καταφεύγει η κυβέρνηση, μέσω του αστυνομικού διευθυντή Χαλκιδικής και που ελήφθησαν στη βάση χουντικών νόμων. Αυτή η κυβερνητική πρακτική έχει ως στόχο να προστατεύσει τα συμφέροντα της TVX HELLAS, η οποία μέσω μιας ουσιαστικά αποικιοκρατικής συμφωνίας εκμεταλλεύεται τα μεταλλεία της περιοχής και σκοπεύει να εγκαταστήσει βιομηχανία χρυσού. Αυτό θα έχει αναπότρεπτες οικολογικές συνέπειες και θα συρρικνώσει το σύνολο των οικονομικών δραστηριοτήτων των κατοίκων, διογκώνοντας την ανεργία και υποβαθμίζοντας την περιοχή.

Ο Βασίλης Εφραιμίδης στην Ερώτησή του υπενθυμίζει τις καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής για σωρεία παραβιάσεων της κοινοτικής νομοθεσίας, οι οποίες έχουν μείνει αναπάντητες από τα κοινοτικά όργανα. Καλεί την Επιτροπή να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτραπεί η εγκατάσταση της βιομηχανίας χρυσού, για τη χρηματοδότηση της οποίας θα χρησιμοποιηθούν κοινοτικοί πόροι και να σεβαστεί την ομόφωνη απόφαση των κατοίκων να μην επιτραπεί η εγκατάσταση αυτής της βιομηχανίας, που θα καταστρέψει την περιοχή τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ