Κυριακή 23 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δυναμικά στην τέταρτη βδομάδα

Στην τέταρτη εβδομάδα μπαίνει η Οικονομική Εξόρμηση προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ, ενώ, ήδη το πανελλαδικό ποσοστό του πλάνου καλύφθηκε κατά 33,60%. Η βδομάδα που έρχεται αποτελεί για τις οργανώσεις μια περίοδο έντονης κινητοποίησης με στόχο να υπερκαλυφθούν τα πλάνα που κάθε οργάνωση είχε θέση για το τέλος του πρώτου μήνα.

Με νέα ορμή στην Αθήνα

Με νέα ορμή - και με τον αέρα που έδωσε το μεγάλο άνοιγμα που πραγματοποίησαν την περασμένη Κυριακή με την πανελλαδική εξόρμηση, με το "Ριζοσπάστη" και το κουπόνι στο χέρι - οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος στην Αθήνα, μπαίνουν στην τέταρτη βδομάδα της Οικονομικής Εξόρμησης προς τιμή των 80χρονων του ΚΚΕ.

Χαρακτηριστικό για το κλίμα ενθουσιασμού που επικρατεί στην οργάνωση το γεγονός ότι δύο Αχτίδες που έχουν "πάρει κεφάλι", κάλυψαν μέχρι χτες, το 59% του πλάνου της η Βορειοδυτική Αχτίδα, και το 57% η Αχτίδα Βορείων Συνοικιών. Η μάχη, λοιπόν, γίνεται "στήθος με στήθος" για το ποια από τις δύο οργανώσεις θα καλύψει πρώτη το πλάνο της και θα ολοκληρώσει υπερκαλύπτοντάς το κατά το μεγαλύτερο ποσοστό.

Τα ποσοστά αυτά είναι αποτέλεσμα της πολύ καλής οργάνωσης της δουλιάς στις ΚΟΒ και χρωστούν πολλά στο γεγονός ότι από την αρχή χρεώθηκαν οι σύντροφοι των οργανώσεων αυτών με συγκεκριμένα πλάνα και βεβαίως, κινητοποίησαν σημαντικό αριθμό οπαδών, εφοδιάζοντάς τους με το κουπόνι της Εξόρμησης, για να κάνουν δουλιά σε ευρύτερο κύκλο ανθρώπων. Παράλληλα, οι οργανώσεις, βήμα το βήμα, ελέγχουν την πορεία της δουλιάς τους και προχωρούν. Αποφασιστική σημασία παίζει το κλίμα ενθουσιασμού που επικρατεί και το πείσμα των συντρόφων να κρατήσουν μέχρι το τέλος την πρωτοπορία στην ΚΟΑ.

Εντείνουν τις προσπάθειες στον Πειραιά

Με αισιοδοξία για την τελική κάλυψη του πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης, αλλά και ένταση των προσπαθειών τους δίνουν τη μάχη οι κομμουνιστές στον Πειραιά. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, χωρίς τούτο να σημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει οποιαδήποτε επανάπαυση. Πρώτη περιοχή στην κάλυψη του πλάνου είναι το Πέραμα με ποσοστό 51,54%. Ακολουθεί ο Κορυδαλλός και οι Δημόσιοι Υπάλληλοι με ποσοστά πάνω από 40%. Πάνω από το30% του πλάνου τους έχουν καλύψει το Κερατσίνι, η Κοκκινιά, ο Ρέντης και η Αχτίδα του Δήμου Πειραιά. Οι ναυτεργάτες βρίσκονται στο 29%, οι ΕΒΕ στο 27% και η Εργατική Αχτίδα στο 26%.

"Το ποσοστό της κάλυψης του πλάνου μας μιλά από μόνο του", λέει η γραμματέας της Αχτίδας του Κορυδαλλού, Πόπη Ξενικουδάκη,επισημαίνοντας ότι τα περισσότερα χρήματα δεν προέρχονται από άτομα τα οποία δώσανε μεγάλα ποσά, που σημαίνει ότι τα μέλη του ΚΚΕ έχουν απευθυνθεί σε περισσότερο κόσμο. Εξάλλου και το πλάνο φέτος είναι αυξημένο κατά 25% από το προηγούμενο. Στη μάχη έχουν ριχτεί και οι οπαδοί του Κόμματος. να σημειωθεί ότι την επόμενη Κυριακή θα γίνει στον Κορυδαλλό ειδική εκδήλωση για τα 80χρονα του Κόμματος, που διοργανώνει η Αχτίδα, ενώ εκδήλωση για την ιστορία του ΚΚΕ προγραμματίζει και η ΚΟΒ του Ταξιάρχη.

"Ο κόσμος ανταποκρίνεται, αρκεί εμείς να πάμε σε αυτόν", τονίζει ο οικονομικός υπεύθυνος της ΚΟΒ του Ρέντη, Ηλ. Αργυρόπουλος,επισημαίνοντας ότι πρέπει να ξεπεραστεί ένα "μούδιασμα" που υπάρχει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ