Σάββατο 22 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΟ
Το παρασκήνιο έβγαλε διοίκηση

Πρωτοφανές αλισβερίσι για την ανάδειξη προεδρείου στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Παραίτηση Λυσαρίδη με σκληρές καταγγελίες

Οι προτάσεις και η καταμέτρηση της ψηφοφορίας για το προεδρείο στην ΕΠΟ ανέδειξε νικητή με διαφορά το... παρασκήνιο και μεγάλο χαμένο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Απ' όλη τη διαδικασία επιβεβαιώθηκε πως το αλισβερίσι συνεχίζεται και μετά τις εκλογές, με την ΕΠΑΕ και τον Ολυμπιακό να κάνουν επίδειξη δύναμης. Πάντως, οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές, άρα και εύθραυστες...

Πρόεδρος χρίστηκε ο Σ. Αλημίσης με 23 ψήφους, έναντι 3 του Κ. Τριβέλλα και 2 λευκών, γγ ο Β. Γκαγκάτσης (18, 3, 7) και ταμίας ο Δ. Κούκης που έλαβε 18 ψήφους έναντι 8 του Λ. Τσεμπεράκη.

Την πραγματική εικόνα στη Λεωφ. Συγγρού αποδίδουν τρία γεγονότα. Το "άδειασμα" Αλημίση και η διστακτικότητά του να παραμείνει ή όχι στη θέση, η αλλαγή "στρατοπέδου" μελών που βγήκαν με την πλευρά Τριβέλλα και η παραίτηση του Γ. Λυσαρίδη.

Ο Σ. Αλημίσης όταν προτάθηκε από τον Σ. Σφακιανάκη επισήμανε πως δέχεται κατ' αρχήν, αλλά την οριστική στάση του θα καθόριζε από την τελική σύνθεση του προεδρείου... Ως γγ εισηγήθηκε τον Π. Συνοδινό, αλλά αυτός αρνήθηκε. "Χτες νόμιζα πως την είχατε αποδεχτεί" ανέφερε ο Σ. Αλημίσης. Την ίδια "τύχη" είχε και η πρόταση για αναπληρωτή γγ, αφού ο Μ. Τσολακίδης επίσης αρνήθηκε!!

Προσπαθώντας να "μπαλώσει τ' αμπάλωτα" ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ είπε κατά την ομιλία του: "Πρόθεσή μου ήταν να παραιτηθώ αν καταψηφίζονταν οι προτάσεις μου. Αλλά αφού οι συνάδελφοι που πρότεινα δεν έθεσαν υποψηφιότητα, παραμένω (!!)". Στις δηλώσεις του υποστήριξε πως θα παραιτηθεί, το διαμήνυσε αρκετές φορές, αν δεν εφαρμοστούν τρεις αρχές (απαρέγκλιτη εφαρμογή καταστατικού, ΚΑΠ και ίσων αποστάσεων), προσθέτοντας: "Οπου υπηρέτησα ήμουν ουσιαστικός πρόεδρος".

Ενδεικτικό των νέων δεδομένων είναι πως τον Β. Γκαγκάτση πρότεινε ο Γ. Κιτρζίκης (εκλέχθηκε με το ψηφοδέλτιο Τριβέλλα). Στη συνέχεια αυτόν πρότεινε για αναπληρωτή γγ ο Α. Σταθόπουλος (επίσης εκλεγμένος με την πλευρά Τριβέλλα) και συνομολόγησε στην πρόταση ο Β. Γκαγκάτσης... Από την πλευρά του ο απερχόμενος πρόεδρος της ομοσπονδίας, μοίρασε μια καυστικότατη ανακοίνωση κατά πάντων και προανήγγειλε αποκαλύψεις.

Παραίτηση με καταγγελίες Λυσαρίδη

Τα παραπάνω και όσα προηγήθηκαν ή θ' ακολουθήσουν κατάγγειλε με την επιστολή παραίτησής του ο Γ. Λυσαρίδης. Κάνει λόγο για "παρωδία εκλογικής συνέλευσης στην Αλεξανδρούπολη" που ήταν "η τυπική διαδικασία από την οποία αναδείχτηκε εκείνη που θα εμφανίζεται στο προσκήνιο και θα υποδύεται τη διοίκηση"... Ουσιαστική χαρακτηρίζει τη διοίκηση του παρασκηνίου αναφέροντας "μεθοδεύσεις και συμφωνίες υποτέλειας, αιχμαλωσίας και ομηρίας".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ