Παρασκευή 21 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ηρωικός "Ναμπούκο"

Το περίφημο χορωδιακό των Ιουδαίων θα πλημμυρίσει την αίθουσα "Ολύμπια" της Λυρικής Σκηνής, στη σημερινή πρεμιέρα (7 μμ) της όπερας "Ναμπούκο" τουΒέρντι.Το κορυφαίο λυρικό έργο, με το οποίο ανοίγει η αυλαία της ΕΛΣ, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Κώστα Πασχάλη και μουσική διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού.Δημιουργία, που συνδυάζει εξαιρετική δύναμη και βελούδινη γλυκύτητα έχει συνδεθεί με την προσμονή της Ιταλίας του 1842 ν' αποτινάξει τον αυστριακό ζυγό. Η δύναμη του έργου της έφερνε το πάθος, την ηρωική πνοή, το κάλεσμα στον αγώνα, τις υποσχέσεις για ελευθερία. Οπως έλεγε ο Ροσίνι, σε αυτή τη δύναμη χρωστά ο Βέρντι το ότι θεωρήθηκε ένας από τους δασκάλους της Ιταλικής Επανάστασης.

Στο ρόλο του Ναμπούκο εμφανίζονται εκ περιτροπής οι Αντόνιο Σαλβαντόρι και Ανδρέας Κουλουμπής,της Αμπιγκάιλ οι Μπάρμπαρα Ντε Μάγιο, Γκένα Ντιμιτρόβα (δύο παραστάσεις το Δεκέμβρη), Κατερίνα Οικονόμου,του Ζαχαρία οι Φραγκίσκος Βουτσίνος, Αλφρέντο Τσανάτσο, Γιώργος Παππάς,του Ισμαήλ οι Σταμάτης Μπερής, Μάκης Γαβρηιλίδης,της Φενένα οι Βαρβάρα Τσαμπαλή, Μαρία Μαρκέτου, Λίνα Τέντζερη,του αρχιερέα οι Παύλος Σαμψάκης, Βασίλης Φακίτσας, Χρήστος Αμβράζης,του Αμπντάλο οι Γιώργος Σαμαρτζής, Γιώργος Δούμος και της Αννας οι Τσελέστε Γεωργιάδου - Αουσμαν και Βίκυ Δανιήλ.

Τα σκηνικά είναι του Σίμου Καραφύλλη,τα κοστούμια της Χριστίνας Παπούλια - Σίμου Καραφύλλη και η διεύθυνση χορωδίας της Φανής Παλαμίδη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ