Πέμπτη 20 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Καταγγέλλει τον κυβερνητικό εμπαιγμό

Για "εμπαιγμό" κατηγορούν την κυβέρνηση οι φαρμακοποιοί και για του λόγου το αληθές, επικαλούνται την αθέτηση μιας σειράς δεσμεύσεων. Με χτεσινή του ανακοίνωση ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, μέμφεται την κυβέρνηση επειδή καθώς καθυστερεί την υλοποίηση δεσμεύσεων που αναλήφθηκαν κατά τη διάρκεια των πρόσφατων κινητοποιήσεις του φαρμακευτικού κόσμου, όπως για παράδειγμα την εξόψληση των συνταγών από τον ΟΓΑ και το Δημόσιο.

Ειδικότερα, οι φαρμακοποιοί επισημαίνουν ότι τα φαρμακεία, ειδικότερα της επαρχίας, έχουν εξαντλήσει τα όρια της οικονομικής αντοχής τους και οδηγούνται σε σίγουρο κλείσιμο γιατί αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δεν χορηγεί τις απαραίτητες πιστώσεις στον ΟΓΑ ο οποίος δεν έχει εξοφλήσει λογαριασμούς συνταγών από τον Αύγουστο, ενώ παρόμοιο πρόβλημα υπάρχει και με τις συνταγές του Δημοσίου.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προειδοποιεί ότι οι φαρμακοποιοί δεν είναι διατεθειμένοι να υπομείνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τον εμπαιγμό που υφίστανται σε βάρος της επιβίωσής τους και καλεί την κυβέρνηση να υλοποιήσει άμεσα τις δεσμεύσεις της, διαφορετικά, αναφέρει χαρακτηριστικά, "η κυβέρνηση φέρει αποκλειστική ευθύνη για τις συνέπειες".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ