Πέμπτη 20 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις για το ωράριο στη Θεσσαλονίκη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Με μια δυναμική κινητοποίηση, συνδικαλιστές και εμποροϋπάλληλοι της Θεσσαλονίκης έκλεισαν προχτές το βράδυ το πολυκατάστημα του "ΦΩΚΑ" στην οδό Τσιμισκή, που συστηματικά από την 1η Νοέμβρη παραβιάζει το ωράριο λειτουργίας

Οι συγκεντρωμένοι από τις 8 το απόγευμα, ώρα λήξης του χειμερινού ωραρίου, εμπόδιζαν την είσοδο στους πελάτες του καταστήματος και καλούσαν τους συναδέλφους τους να αποχωρήσουν από τη δουλιά εφόσον είχε λήξη το ωράριό τους. Τελικά, μετά από μικρή ένταση έφτασε η Αστυνομία, η οποία προχώρησε στη σύλληψη του υπεύθυνου του καταστήματος και επέβαλε το κλείσιμο των εισόδων.

Η παραβίαση του ωραρίου στη Θεσσαλονίκη είναι συστηματική. Οπως κατήγγειλαν τα μέλη της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων, κατ' επανάληψη έχουν απευθυνθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας, τον Εμπορικό Σύλλογο και την Αστυνομία, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Η Επιθεώρηση αρνείται να επιβάλει το νόμιμο ωράριο, με τη δικαιολογία ότι δεν έχει προσωπικό για ελέγχους, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος δηλώνει ότι δεν μπορεί να επιβάλει στα μέλη του την τήρηση του ωραρίου, λόγω ανταγωνισμού. Χτες μάλιστα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία απλώς ενημερώνει για τις σχετικές αποφάσεις περί ωραρίου, δικαιώνοντας τους εργαζόμενους.

Η Σοφία Καλαντίδου,πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ξεκαθάρισε ότι αν δεν παρθούν μέτρα για την τήρηση του ωραρίου, θα προχωρήσουν και σε νέες κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ