Πέμπτη 20 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Προγραμματικές συμφωνίες 100 δισ.

Προγραμματικές Συμφωνίες (ΠΣ), ύψους 100 δισεκατομμυρίων δραχμών και πλέον, θα εγκρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ στις δύο επόμενες συνεδριάσεις του. Στη συνεδρίαση της Τρίτης αναμένεται να εγκριθούν οι προμήθειες καλωδίων οπτικών ινών, ύψους 62 δισεκατομμυρίων, ηλεκτρονικού υλικού και λοιπού εξοπλισμού. Στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ αναμένεται να εγκριθούν ΠΣ που αφορούν την προμήθεια ψηφιακού δικτύου για τη μετάδοση δεδομένων υψηλών ταχυτήτων του Hellascom 2, κόστους 5,9 δισεκατομμυρίων δραχμών. Η συγκεκριμένη προμήθεια θα συναφθεί με την εταιρία ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

Πενταετούς διάρκειας και ύψους ενός δισεκατομμυρίου δραχμών θα είναι η ΠΣ με την εταιρία ΕΛΒΙΤΥΛ, η οποία θα προμηθεύσει τον ΟΤΕ με θερμοσυστελλόμενα υλικά. Προγραμματική Συμφωνία θα συναφθεί και με το υπουργείο Γεωργίας για την προμήθεια στύλων. Επίσης θα εγκριθούν ΠΣ, που θα εξασφαλίζουν στον ΟΤΕ σε βάθος χρόνου την προμήθεια και εγκατάσταση μεταλλικών ιστών και παθητικών κατόπτρων, εξοπλισμό γραφείων, καθώς και την ανάθεση έργου για τον εμποτισμό στύλων.

Στο τελικό στάδιο προετοιμασίας βρίσκεται και η σύναψη άλλων δύο ΠΣ για την υποστήριξη συστημάτων πληροφορικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο δεκαπενθήμερο θα έχουν ολοκληρωθεί και οι διαδικασίες ώστε να αντιμετωπιστεί και το ζήτημα της προμήθειας των δύο εκατομμυρίων περίπου ψηφιακών παροχών μέσω προγραμματικών συμφωνιών με τις εταιρίες ΖΗΜΕΝΣ και ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

Τέλος στο σημερινό ΔΣ θα εγκριθούν οι πίνακες υλικών και υπηρεσιών για την υλοποίηση της καλωδιακής ζεύξης της Δ φάσης του Αιγαίου, ενώ θερμή αναμένεται να είναι η συζήτηση για την πορεία της COSMOTE και τα προβλήματα καθυστέρησης που έχουν προκύψει στην έναρξη της εμπορικής της λειτουργίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ