Πέμπτη 20 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΜΑΛΙΑ
Νέα απειλή από τις πλημμύρες

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-

Ενα γιγάντιο ορμητικό ποτάμι δημιούργησαν τα φουσκωμένα νερά των ποταμών Τζούμπα και Σεμπέλε της Νότιας Σομαλίας, κάνοντας ορατό τον κίνδυνο για αύξηση του αριθμού των εκατοντάδων ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ο Μοχάμεντ Ομάρ Αχμέντ, αξιωματούχος του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων στο Μογκαντίσου, δήλωσε ότι το ορμητικό ποτάμι που δημιουργήθηκε από τους Τζούμπα και Σαμπέλε καλύπτει τώρα μία έκταση 100 χιλιομέτρων αγροτικής γης, βυθίζοντας στα νερά τις πόλεις Τζιλίμπ και Τζιαμάμε, ενώ κόπηκε στα δύο η οδική αρτηρία που οδηγεί από τη σομαλική πρωτεύουσα στο λιμάνι Κισμάγιο του Ινδικού Ωκεανού.

Οι πολύνεκρες καταστροφικές πλημμύρες που μαστίζουν τη Νότια Σομαλία είναι αποτέλεσμα των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων του τελευταίου μήνα, προκαλώντας το θάνατο 2.000 ανθρώπων και τον ξεσπιτωμό τουλάχιστον 200.000 άλλων, που τις τελευταίες μέρες στρατοπεδεύουν σε πρόχειρα καταλύματα οργανώσεων αρωγής. Οι αποστολές ξένων ανθρωπιστικών οργανώσεων δεν έχουν φτάσει στις περισσότερες περιοχές της μεγάλης καταστροφής, καθώς δεκάδες χιλιάδες πλημμυροπαθείς είναι αποκλεισμένοι και απομονωμένοι από κάθε είδους βοήθεια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ