Τετάρτη 19 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Χλευασμός στους ανέργους του Πειραιά

Ενώ στον Πειραιά η ανεργία καθημερινά αυξάνεται, η κυβέρνηση προσπαθεί μέσα από τα λεγόμενα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης να αμβλύνει τις αντιδράσεις των εργαζόμενων, να εξαγοράσει συνειδήσεις, να εκβιάσει και τελικά, αντί να πάρει μέτρα για την τόνωση της βιομηχανικής παραγωγής, να ανακυκλώσει την ανεργία μεταξύ των ανέργων, να πλήξει τα ασφαλιστικά δικαιώματα και να εθίσει τους πολίτες στη λογική της πληρωμής κάθε υπηρεσίας που υποχρεούται να τους προσφέρει το κράτος.

Στην προσπάθειά της αυτή θέλει να καταστήσει συνυπεύθυνη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, βρίσκοντας πρόθυμους συμπαραστάτες στα πρόσωπα των δημάρχων της Β Πειραιά, με μοναδική εξαίρεση το δήμαρχο Περάματος, Γ. Πατσιλινάκο, που αντιστέκεται και συμπαρίσταται με συνέπεια, με έργα και όχι λόγια και ανέξοδες υποσχέσεις στον αγώνα των εργαζομένων και ανέργων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Χτες στο Δημαρχείο Περάματος ο δήμαρχος της πόλης, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Ι. Πουντίδης,η Βέρα Νικολαϊδου πρώην δήμαρχος Νίκαιας και επικεφαλής του συνδυασμού "Δημοκρατική Ενότητα" και η επικεφαλής του συνδυασμού "Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση" Κερατσινίου Ελένη Παπαδοπούλου,κατήγγειλαν τα κυβερνητικά σχέδια και κάλεσαν για μια ακόμα φορά τους δημάρχους Ρέντη, Κορυδαλλού, Νίκαιας, Δραπετσώνας, Κερατσινίου και Σαλαμίνας να αρνηθούν να γίνουν οι κυματοθραύστες των αγώνων και της δίκαιης αγανάκτησης των εργαζόμενων, κάνοντας τους ιστορικούς Δήμους της Β Πειραιά το "Δούρειος Ιππο" μιας ακόμα αντιλαϊκής, αντεργατικής επέλασης της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο Γ. Πατσιλινάκος ανακοίνωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος να μη δεχτεί την πραγματοποίηση του σχετικού προγράμματος και να ζητήσει τα χρήματα που διατίθενται να δοθούν στο Δήμο μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, προκειμένου ο ίδιος να κάνει έργα στην πόλη. Σχολιάζοντας εξάλλου το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων σημείωσε ότι ένας άνεργος θα πληρώνει κάποιον άλλο που θα έχει απασχόληση με μειονεκτικούς όρους.

"Χλευασμό στους ανέργους" χαρακτήρισε ο Ι. Πουντίδης τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης με τα οποία κάποιος, στην καλύτερη περίπτωση, θα έχει έσοδα 50.000 - 60.000 δρχ. το μήνα. Και πρόσθεσε: "Οι εργαζόμενοι στη Ζώνη δεν έχουν ειδικότητα να φυλάνε μωρά. Αυτό που ξέρουν είναι να παλεύουν με τα σίδερα και τη φωτιά".

Η Βέρα Νικολαϊδου κατήγγειλε ότι ο δήμαρχος Νίκαιας ξεκίνησε της εφαρμογή των Τοπικών Συμφώνων χωρίς καν συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ η Ελένη Παπαδοπούλου αποκάλυψε ότι ο δήμαρχος Κερατσινίου αρνείται να συζητηθεί το θέμα. Να σημειωθεί ότι επιστολή του Γ. Πατσιλινάκου προς τους άλλους δημάρχους, για να μην εφαρμοστούν τα Σύμφωνα, μένει ακόμα αναπάντητη. Στη συνέντευξη παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΔΗΚΚΙ Γ. Αράπης,ο οποίος καταδίκασε την κυβερνητική πολιτική.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στον Πειραιά(2010-11-02 00:00:00.0)
Νέος χώρος έκφρασης και δημιουργίας(2006-04-11 00:00:00.0)
Πλωτό τείχος για τη Ζώνη(2002-03-27 00:00:00.0)
Αγωνιστικός πυρετός(2000-06-15 00:00:00.0)
Η ανεργία διαλύει τα πάντα!(1997-03-21 00:00:00.0)
"Επί ποδός" Ζώνη και Πέραμα(1997-01-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ