Τετάρτη 19 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Από αύριο η υποβολή αιτήσεων
  • Μέσα στην αποκλειστική προθεσμία των 20 ημερών, από αύριο μέχρι το Σάββατο 6 του Δεκέμβρη, οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν την αίτηση για συμμετοχή στο διαγωνισμό
  • Υποχρεωτικά θα πρέπει να καταβάλουν ακόμα ένα χιλιάρικο!

Αρχίζει από αύριο, Πέμπτη 20 Νοέμβρη, η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για τη συμμετοχή στο γραπτό διαγωνισμό για την κάλυψη 2.353 θέσεων στο δημόσιο τομέα. Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν μέσα στην αποκλειστική προθεσμία των 20 ημερών που ορίζει ο νόμος, δηλαδή, μέχρι τις 9 Δεκέμβρη.

Μετά την προμήθεια του εντύπου του διαγωνισμού οι δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι, στην πλειοψηφία τους άνεργοι, θα κληθούν να καταβάλουν άλλο ένα χιλιάρικο ως "παράβολο".

Παράλληλα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συνεχιστεί η ταλαιπωρία τους και ο συνωστισμός μπροστά στα γραφεία των νομαρχιών, όπου θα υποβληθούν οι αιτήσεις, αφού φροντίζει γι' αυτό το υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του υφυπουργού Εσωτερικών Στ. Μπένου, καθορίζονται οι ώρες κατά τις οποίες οι νομαρχίες της Αττικής θα δέχονται τις αιτήσεις. Ετσι, στη Νομαρχία Αθηνών οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα (!) και στη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής από τις 11 το πρωί μέχρι τις 13.30 μ.μ.

Η διαδικασία

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξει ο υποψήφιος κατά την υποβολή της αίτησης, αφού παραλάβει από τον αρμόδιο υπάλληλο το αντίστοιχο για την κατηγορία του (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ) έντυπο και καταβάλλει το "παράβολο" των 1.000 δρχ. Το πρωτότυπο της συμπληρωμένης αίτησης υποβάλλεται μαζί με ένα φωτοαντίγραφό του, το οποίο πρέπει να φέρει και αυτό την υπογραφή του υποψηφίου.

Ο υποψήφιος έχει δικαίωμα να υποβάλει μία μόνο αίτηση, στην οποία δηλώνει και τη σειρά προτίμησης των φορέων (υπηρεσιών και νομικών προσώπων) που επιθυμεί να διοριστεί. Οι προτιμήσεις του περιορίζονται μέχρι και 10 φορείς. Οι πέραν των 10 προτιμήσεις δε λαμβάνονται υπόψη. Αν δε δηλώσει προτιμήσεις θεωρείται ότι έχει δηλώσει τους 10 πρώτους φορείς που αναγράφονται στην προκήρυξη.

Την αίτηση υποβάλει ο υποψήφιος αυτοπροσώπως ή με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτόν πρόσωπο. Αντικατάσταση ή διόρθωση της αίτησης ή συμπλήρωση τυχόν δικαιολογητικών που λείπουν, επιτρέπεται να γίνουν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ