Τετάρτη 19 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκσυγχρονισμός... όπως Εγκέλαδος

ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ότι αναμένεται και τοποθέτηση μιας ώρας του πρωθυπουργού στη Βουλή στο τέλος του χρόνου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού. Χτες μια συνεντευξούλα 20 ερωτήσεων έκανε και φάγαμε 6,6 ρίχτερ!

***

Μαντέψτε τι έχει να γίνει το Δεκέμβρη. Οχι το "τόξο του Ιονίου" θα ενεργοποιηθεί, αλλά μέχρι και το ρήγμα του Σαν Φρανσίσκο.

***

Αυτά, όχι βέβαια, από τη... βροντερή παρουσία και την ηγετική φυσιογνωμία του πρωθυπουργού. Ας μη λέμε ανέκδοτα τώρα. Από τις... "κεραμίδες" που εκτοξεύει προκαλούνται.

***

Τι είπε πάλι χτες "το θηρίο"... Οι συνταξιούχοι - λέει - είναι στην καλύτερη κατάσταση που θα μπορούσαν να βρίσκονται. (Προφανώς εννοώντας ότι ακόμα επιβιώνουν...).

***

Ζήτησε συγνώμη που... καθυστερούν οι ιδιωτικοποιήσεις, απαντώντας στις ανησυχίες "εκπροσώπων του ιδιωτικού τομέα"!

***

Είναι σε γνώση της κυβέρνησης - πρόσθεσε - ότι ο προϋπολογισμός, που κατατέθηκε δεν είναι δυνατόν να γίνει δεκτός με επευφημίες και χαρές.

***

Κατέληξε δε ότι ο ελληνικός λαός εκτιμά αυτή την κυβερνητική πολιτική, γιατί τον ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα που θα υπάρξουν στο τέλος.

***

Πώς φαίνεται πως αυτοί οι εκσυγχρονιστές κατανοούν... πολύ καλά τη θέληση των Ελλήνων. Αλήθεια, πού κάνανε τη σχετική έρευνα; Στην... οικογένεια Τσουκάτου;

***

Α, ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ,ψηφίστηκε χτες και τυπικά ο Καποδίστριας στη Βουλή με υποστηρικτές το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ. Φυσικά ΜΟΝΟ εκεί ψηφίστηκε, διότι στην επαρχία και στη συνείδηση του κόσμου που τους αφορά, έχει προ καιρού καταψηφιστεί και μάλιστα... ομοφώνως.

***

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ στο διεθνή χώρο, οι Αμερικάνοι συνεχίζουν τις "παλικαριές" στον Περσικό Κόλπο, με πτήσεις αεροπλάνων και όλα τα σχετικά. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ανανεώνουν και τη στρατιωτική συνεργασία τους με την Τουρκία, που συνορεύει ως γνωστόν με το Ιράκ.

***

Το... έργο το έχετε ξαναδεί, έτσι δεν είναι;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ