Τετάρτη 19 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΠΑ
Συνάντηση Γκας Χολ - Αλ. Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε με ομογενειακά σωματεία και παραβρέθηκε σε εκδήλωση για το Πολυτεχνείο

Συνάντηση με το βετεράνο μαχητή των λαϊκών αγώνων στις ΗΠΑ, τον ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος Αμερικής Γκας Χολ,είχε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ευρεία συζήτηση για το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα και για το ρόλο που αυτό καλείται να διαδραματίσει για την αντιμετώπιση των αντιδραστικών και ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Επίσης, έγινε αλληλοενημέρωση για θέματα που αφορούν την Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Ο Γκας Χολ ενημέρωσε την Αλέκα Παπαρήγα και για την αφαίρεση αντικομμουνιστικών άρθρων από διάφορα συνδικαλιστικά καταστατικά της Αμερικής, κάτι που έγινε κατορθωτό μετά από συνεχείς αγώνες του Κομμουνιστικού Κόμματος ΗΠΑ.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είχε επίσης μια σειρά από συναντήσεις με στελέχη συνδικαλιστικών οργανώσεων της Νέας Υόρκης.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου επισκέφθηκε διάφορους ομογενειακούς συλλόγους και παραβρέθηκε σε μεγάλη εκδήλωση για το Πολυτεχνείο που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Ελληνικών Φοιτητικών Συλλόγων. Σε χαιρετισμό της ανέπτυξε τις θέσεις του ΚΚΕ για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα και αντάλλαξε απόψεις με τους φοιτητές για τα θέματα της παιδείας. Η συζήτηση συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον ακόμα και ανάμεσα σε παιδιά ομογενών πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς, που εξέφρασαν χαρά γιατί, όπως είπαν, "οι θέσεις της είναι λογικές και ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα".

Επίσης, σε συναντήσεις που είχε με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης παρουσίασε τις θέσεις του ΚΚΕ, τόσο για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, όσο και για το ρόλο και την αποστολή του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού. Τέλος, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, παραχώρησε χθες, συνέντευξη Τύπου σε δημοσιογράφους ελληνικών και ομογενειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Την συνέντευξη θα δημοσιεύσει ο "Ρ" τις επόμενες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ