Κυριακή 16 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΕΤ: Προς νέα ΥΕΝΕΔ;

Νέα δόση αντικομμουνισμού από τη ΝΕΤ, την Πέμπτη το βράδυ. Αυτή τη φορά, επρόκειτο για το πρώτο μέρος ντοκιμαντέρ του ΒΒC για τις εξελίξεις του '89 - '90 σε Ανατ. Γερμανία και Ουγγαρία, το οποίο φιλοξένησε ο Κούλογλου στο "Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα". Στο συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ θα επανέλθουμε αναλυτικά. Ομως, έχει σημασία να υπογραμμιστεί ότι για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες πραγματοποιείται ένα τέτοιο αντικομμουνιστικό "μπαράζ". Με εξαίρεση, βέβαια, την ΥΕΝΕΔ. Είναι η πρώτη φορά από το 1974, που, σε τόσο σύντομο διάστημα, έγιναν τόσες πολλές αντικομμουνιστικές εκπομπές από έναν τηλεοπτικό σταθμό. Τέτοια επίδοση σε κανένα Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης δε συναντάει κανείς από τη μεταπολίτευση.

Από τις 20.10.97, που άρχισε το πρόγραμμα της ΝΕΤ, μέχρι τις 13.11.97, δηλαδή μέσα σε 25 μέρες, έγιναν 9 τέτοιου είδους εκπομπές, ρεπορτάζ κλπ. Κάθε 2 ή 3 μέρες, κατά μέσο όρο, έχουμε και έναν τέτοιο λίβελο από τη ΝΕΤ. Οι συγκεκριμένες αντικομμουνιστικές εκπομπές, παραχάραξης της ιστορίας του ΚΚΕ και επίθεσης ενάντιά του, ήταν οι παρακάτω: 3 εκπομπές της Ρ. Θεολογίδου (για την ΕΣΣΔ, τον Αρη Βελουχιώτη, τον Τσε και το ΚΚΕ, για το προδικτατορικό φοιτητικό κίνημα). 3 του Κούλογλου (για Οχτωβριανή Επανάσταση, Κούβα, ΛΔ της Γερμανίας). 1 ρεπορτάζ για τον Ν. Πλουμπίδη, 2 εμφανίσεις του Φαράκου (1 σε εκπομπή, η άλλη σε δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ).

Ηδη, προαναγγέλλεται ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα προβληθεί το 2ο μέρος του ρεπορτάζ του Κούλογλου. Είναι φανερό ότι θα υπάρχει συνέχεια. Οι Τσουκατοπανταγιάδες, στην προσπάθειά τους να συκοφαντήσουν ιδέες, αξίες, οράματα, ό,τι είναι εμπόδιο στις επιδιώξεις τους, δε διστάζουν να ποδοπατήσουν το αυτονόητο δικαίωμα του λαού για στοιχειώδη δημοκρατική και αντικειμενική ενημέρωση από το κρατικό κανάλι. Ετσι, ακούσαμε πάλι από την εκπομπή του Κούλογλου, για το ..."σιδηρούν παραπέτασμα".

Τελικά, Θα υπάρξει πάτος στον αντιδραστικό κατήφορο, που σπρώχνουν τη ΝΕΤ οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ, μετατρέποντας τη σε μια νέα ΥΕΝΕΔ;


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org