Σάββατο 8 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συλλαλητήριο για την παιδεία στην Πάτρα

Την αντίθεσή τους "για τα όσα αρνητικά διαδραματίζονται στο χώρο της παιδείας", εξέφρασαν χτες μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, αδιόριστοι, γονείς και εργαζόμενοι της Πάτρας, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή φορέων της πόλης.

Στην εκδήλωση μίλησαν η πρόεδρος του Συλλόγου Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Νομού Αχαϊας και εκπρόσωπος των φοιτητών, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα που προκαλεί στην παιδεία ο νόμος Αρσένη. Εκ μέρους των εργαομένων της Πάτρας μίλησε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, ο οποίος σημείωσε πως οι εργαζόμενοι και οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, που προέρχονται από την ίδια κυβερνητική πολιτική, και αναφέρθηκε στην ανάγκη συντονισμένου αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Στο ψήφισμα της συγκέντρωσης οι φορείς της Πάτρας τονίζουν πως "η υπόθεση της δημόσιας εκπαίδευσης είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας" και πως "μόνη λύση είναι η συγκρότηση ενός παλλαϊκού μετώπου παιδείας, που θα έρθει σε ρήξη με τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, θα παλεύει για μια παιδεία προς όφελος του λαού". Τονίστηκε η ανάγκη κλιμάκωσης των αγώνων για την παιδεία, η οποία αποτυπώνεται στο ψήφισμα, καθώς οι παρευρισκόμενοι "υποσχέθηκαν" πως "θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να επιβάλουμε τις λύσεις που αντιστοιχούν στις ανάγκες και τις προσδοκίες του λαού και της νέας γενιάς".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ