Σάββατο 8 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Με νέο αέρα η Πανσπουδαστική ΚΣ

Δεκάδες φοιτητές, από τα σχήματα των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας, από όλες τις σχολές του ΑΕΙ Πάτρας, μαζεύτηκαν προχτές Πέμπτη, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης και συζήτησαν την κατάσταση η οποία διαμορφώνεται στο Πανεπιστήμιο με την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, την αναγκαία απάντηση που πρέπει να δώσει το φοιτητικό κίνημα και την πορεία της παράταξης.

Μέσα από μια πλούσια και ζωντανή συζήτηση, καταλήχθηκε πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να συμπαραταχτεί η πλατιά πλειοψηφία των φοιτητών με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ), σε κάθε σχολή και τμήμα. Τη μόνη παράταξη που πανελλαδικά παλεύει με συνέπεια, ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ενωσης, ολιγαρχίας, που διεκδικεί τα δικαιώματα των φοιτητών στη μόρφωση, στη δουλιά, στη ζωή.

Συζητήθηκε το πρόγραμμα δράσης της παράταξης, στη βάση της συσπείρωσης των φοιτητών στους συλλόγους τους, μαζικοποιώντας τους, κάνοντάς τους βήμα καταγγελίας και παράλληλα χώρο οργάνωσης του αγώνα τους ενάντια στα μέτρα, που επιδιώκουν τη διαμόρφωση των σημερινών φοιτητών σε ένα εργατικό δυναμικό μισομορφωμένο, μισοειδικευμένο, ευέλικτο, ικανό να ενταχθεί στην παραγωγή σύμφωνα με τις απαιτήσεις των επιχειρήσεων. Ενάντια στην εντεινόμενη υπονόμευση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, του οικονομικού στραγγαλισμού της, στην ιδιωτικοποίηση της ανώτατης παιδείας.

Η ΠΚΣ θα δυναμώσει τις προσπάθειές της, έτσι ώστε να αναδειχτεί μέσα στα φοιτητικά αμφιθέατρα η ανάγκη να συμπορευτεί και να συμπαραταχτεί το φοιτητικό κίνημα μαζί με τους εργαζόμενους σε ένα παλλαϊκό μέτωπο παιδείας, ικανό να αντιπαρατεθεί συνολικά με την πολιτική των μονοπωλίων.

Στην ολομέλεια της ΠΚΣ ιδιαίτερα έντονη ήταν η παρουσία φοιτητών από τα πρώτα έτη, ιδιαίτερα από τις σχολές όπου με πρωτοβουλία των συνδικαλιστών της ΠΚΣ έχουν εκλεγεί επιτροπές ετών. Η συνάντηση έκλεισε εκλέγοντας Γραμματεία της παράταξης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ