Σάββατο 8 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Στις 70.000 έφτασαν οι χαμένες ώρες

Σε απαντήσεις στο μέλλον για τα κενά, παραπέμπει τους γονείς και τους μαθητές το υπουργείο Παιδείας

Μετά τις 18 του Νοέμβρη περιμένουν τις απαντήσεις για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Πειραιά εξαιτίας των κενών σε εκπαιδευτικούς, οι γονείς και οι μαθητές του Πειραιά. Αυτή την απάντηση έλαβε η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά, που συναντήθηκε χτες το απόγευμα με τον διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του υφυπουργού Παιδείας.

Στο μεταξύ, θα εξακολουθούν να χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες (ήδη οι χαμένες ώρες έφτασαν τις 70.000) εξαιτίας των ελλείψεων σε δασκάλους και καθηγητές. Οι γονείς καλούν το υπουργείο Παιδείας να λάβει μέτρα ώστε να λειτουργούν σωστά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, για να αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες, να πάψει το φαινόμενο να στοιβάζονται 35 μαθητές ανά τμήμα, όπως, σύμφωνα με τους γονείς, είναι οι εντολές του υπουργείου.

"Βλέποντας ότι η πολιτεία αδιαφορεί για το μέλλον των δικών μας παιδιών, πιστεύουμε ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο", τονίζει στο υπόμνημα που επέδωσε κατά τη χτεσινή συνάντηση η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά και απαιτεί να δοθούν τώρα οι πιστώσεις που χρειάζονται για να καλυφθούν τα κενά των εκπαιδευτικών, να εγκριθούν πιστώσεις για να ξεκινήσει η ενισχυτική διδασκαλία στα σχολεία, να μειωθούν οι μαθητές ανά τμήμα. Επίσης, απαιτούν πλήρη κάλυψη σε υλικοτεχνική υποδομή από την πολιτεία, φύλακες - επιστάτες - γραμματείς για όλα τα σχολεία, αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% και να μην εφαρμοστεί ο νόμος που ψηφίστηκε για την παιδεία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ